FMI cere zonei euro să șteargă o parte din datoria suverană a Greciei

Fondul Monetar Internațional amenință că va retrage sprijin vital pentru Grecia în cazul în care creditorii europeni nu vor șterge o parte din datoria suverană a elenilor, potrivit Financial Times.

Avertismentul, livrat miniștrilor de Finanțe din zona euro prin intermediul lui Poul Thomsen, șeful FMI Europa, arată că FMI este pregătită să nu contribuie cu partea sa la tranșa de 7,2 miliarde de euro de care Grecia are nevoie disperară pentru a evita falimentul.

Jumătate din pachetul de salvare de 7,2 miliarde de euro, subiectul unor discuții intense între Atena și creditorii de la Bruxelles ce vor fi reluate luni, ar trebui să vină de la FMI.

Grecia a scăpat la limită de faliment în urmă cu două săptămâni, plătind FMI-ului o tranșă din datorie, în valoare de 450 de milioane de euro. Pentru următoare plată către FMI, de 200 de milioane de euro, data limită este 1 mai. O sumă mult mai mare, 745 de milioane de euro, trebuie achitată de Grecia până la 12 mai.

Creditorii din zona euro se opun cu tărie ștergerii unei bucăți din datoria suverană a Greciei. Însă sprijinul FMI este crucial atât pentru fondurile sale cât și pentru susținerea politică a salvării Greciei, în special în Germania.

Joachim Gauck, preşedintele Germaniei, de acord cu despăgubiri acordate Greciei pentru distrugerile provocate de nazişti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel