FMI ar fi fost de acord cu majorarea salariului minim la 800 de lei

Bani-lei
Bani-lei

Fondul Monetar Internațional ar fi fost de acord cu majorarea salariului minim pe economie la 800 de lei pe lună, scrie rtv.net.

Aproape opt milioane de români, printre care pensionari, bugetari şi angajaţi din mediul privat, vor beneficia de efectele majorării salariului minim de la 700 de lei la 800 de lei pe lună, măsură pe care guvernul o va negocia cu reprezentanţii misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI).

"Creşterea salariului minim va însemna venituri mai mari pentru circa şase milioane de pensionari, pentru 900 de mii de angajaţi din mediul privat care se încadrează în prezent în zona salariului minim şi pentru 1,1 milioane de bugetari", a declarat Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget.

Reprezentanţii întreprinzătorilor mici şi mijlocii susţin majorarea salariului minim la 800 de lei, dar atenţionează că din anul 2000 până în prezent creşterile salariale nu au fost corelate cu productivitatea muncii, ducând la adâncirea inflaţiei şi scăderea competitivităţii firmelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel