Urmărește emisiunea live


Florin Tudose a murit. Elena Udrea, mesaj pe Facebook: A fost o onoare să-l cunosc

Psihiatrul Florin Tudose, șeful secției Psihiatrie a Spitalului Universitar din București, a murit, duminică, în urma unui infarct. La aflarea veștii triste, Elena Udrea a postat un mesaj pe Facebook în care transmite condoleanțe familiei, precizând că a fost o onoare să cunoască un asemenea om extraordinar .

"Am aflat cu tristeţe de moartea fulgerătoare a medicului Florin Tudose. A fost un om extraordinar, de o vastă cultură şi, pentru mine, a fost o onoare să-l cunosc. Sincere condoleanţe familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească!", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Cine a fost Florin Tudose

Florin Tudose, în vârstă de 62 de ani, a murit, duminică după-amiază, în zona unei pieţe agroalimentare din localitatea Coşereni, judeţul Ialomiţa. Decesul a survenit în urma uni stop cardiorespirator. 

Născut în 1952, în Capitală, Florin Tudose a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București.

În 1980, Florin Tudose a înființat și organizat împreună cu prof. dr. C. Gorgoș primul centru de sănătate mintală din România. De asemenea, a înființat și primul serviciu de pshihiatrie de legătură, devenit centru de referință pentru reforma în psihiatrie din România, în 1995.

Din 1999, Florin Tudose este profesor universitar și predă psihia­trie psiho­patologie și psihologie clinică. Florin Tudose a publicat singur sau în colaborare peste 30 de cărți de specialitate și aproape 200 de arti­cole dedicate psihiatriei. Printre acestea volumele: Vademecum în psihiatrie (1985), Orizonturile psihologiei medicale (2003), Sindroame rătăcitoare (2005), Psihiatrie în practica medicală (2007), Tratat de psihopatologie și psihiatrie pentru psihologi (2011), Psihiatria medicului de familie (2013).

Din 1996 începe să publice volumele Psihopolitica și Psihopolitica Recidiva (2004), o analiză socio-psihologică adesea cu caracter satiric la adresa reprezen­tanților clasei politice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel