Florin Trăienuț Roman, procuror, Parchetul Gurahonț, sancționat de CSM

Florin Trăienuţ Roman, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, a fost sancţionat disciplinar joi de Secţia pentru procurori din cadrul CSM, pentru "utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul hotărârilor judecătoreşti". 

În şedinţa de joi Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Florin Trăienuţ Roman, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ. 

"În temeiul prevederilor articolului 100 litera b din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat procurorului sancţiunea disciplinară constând în 'diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 6 luni' pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de articolului 99 litera s din acelaşi act normativ - 'utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul hotărârilor judecătoreşti sau al actelor judiciare ale procurorului ori motivarea în mod vădit contrară raţionamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiţiei sau demnitatea funcţiei de magistrat'", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel