Florin Trăienuț Roman, procuror, Parchetul Gurahonț, sancționat de CSM

Bogdan Bolojan / 09 feb 2017 / 15:40 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Florin Trăienuţ Roman, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, a fost sancţionat disciplinar joi de Secţia pentru procurori din cadrul CSM, pentru "utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul hotărârilor judecătoreşti". 

În şedinţa de joi Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Florin Trăienuţ Roman, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ. 

"În temeiul prevederilor articolului 100 litera b din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat procurorului sancţiunea disciplinară constând în 'diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 6 luni' pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de articolului 99 litera s din acelaşi act normativ - 'utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul hotărârilor judecătoreşti sau al actelor judiciare ale procurorului ori motivarea în mod vădit contrară raţionamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiţiei sau demnitatea funcţiei de magistrat'", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27