EXCLUSIV  Florin Spătaru anunță investiții majore în domeniul bateriilor și semiconductorilor: România va fi poziționată ca un hub industrial / video

foto gov.ro
foto gov.ro

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, anunță două investiții majore în domeniul bateriilor și semiconductorilor, care vor urca România la un alt nivel în piața europeană.

'Ministerul Economiei nu a avut atribuții, din momentul în care am preluat acest mandat, pe zona de comerț exterior. Comerț exterior și Invest România, direcția care se ocupa cu investiții, aparținea altui minister. Totuși, prin activitatea pe care o facem și rolul pe care îl avem în piața unică europeană, am fost determinați să intrăm în legătură cu mulți investitori străini, în domenii mari, strategice, cu investiții majore', a declarat Florin Spătaru.

'Dar sunt proiecte mari, de anvergură, la care lucrăm împreună cu Direcția de Politici Industriale și celelalte echipe din minister. Vă pot da câteva domenii în care sperăm ca, în perioada următoare, să avem câteva rezultate notabile. Este vorba despre industria bateriilor, de industria semiconductorilor. Separat, într-o altă zonă, vorbim despre industria de apărare. Am semnat câteva memorandumuri. Suntem în discuții cu companii de prestigiu, pentru asigurarea sau facilitarea unor asocieri între companiile de stat și aceste companii străine.', a spus Spătaru.

'Dacă vom avea două companii mari în domeniul bateriilor și semiconductorilor, România va urca din punct de vedere calitativ, la un alt nivel în piața europeană. Practic, aici vorbim despre domenii strategice, critice, care vor poziționa România ca un hub industrial, având la dispoziție aceste zone.', a zis Spătaru.

'Sunt mult mai mulți investitori, vorbim despre facilități logistice pentru industria alimentară, dar, cel puțin, cele două sectoare strategice amintite sunt definitorii și esențiale pentru economia românească.', a mai spus ministrul Economiei, Florin Spătaru, la emisiunea D`Economics cu Alex Vlădescu.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel