Florin Cîţu: Susţinem certificatul verde OBLIGATORIU. Care sunt excepţiile

Facebook - Florin Cîțu
Facebook - Florin Cîțu

PNL susține introducerea certificatului verde pentru accesul în spațiile neesențiale. 

Premierul interimar Florin Cîțu a precizat faptul că certificatul verde ar putea deveni obligatoriu în spațiile neesențiale. 

„A doua decizie pe care a luat-o biroul executiv al PNL astăzi este de a susține în Parlamentul României demersurile pentru susținerea certificatului verde pentru toate afacerile, mai puțin cele esențiale. Foarte important și am avut această discuție cu colegii mei, vine sezonul de iarnă, e important să știm cum va funcționa în această iarnă economia. Știu că este un subiect nepopular, îmi asum acest risc politic, dar este soluția pentru a menține economia deschisă și pentru a nu introduce un nou lockdown”, a precizat premierul interimar Cîțu. 

Fără carantină în București

Conform surselor Digi24, se pare că Grupul tehnico-științific respinge carantinarea Bucureștiului și a județului Ilfov pentru următoarele 14 zile. În prezent, incidența zonei depășește 15 la mia de locuitori. 

Rată de infectare de peste 15 la mie

Conform datelor oficiale, Capitala are o rată de infectare de 15,83 la mie, joi incidența fiind de 15,4 la mie. Nici în localitățile din jurul Capitalei situația nu este mai bună. La Clinceni incidența este de 24,47 la mie, iar în alte localități se depășește pragul de 20. 

După legea în vigoare, pentru instituirea măsurii carantinei, o propunere oficială a  Institutului Național de Sănătate Publică trebuie să fie validată în maxim două zile de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, iar ultima semnătură vine de la șeful DSU, Raed Arafat.

„În situația în care măsura vizează două sau mai multe județe învecinate, carantina zonală se instituie prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau al persoanei desemnate de acesta, la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică și cu validarea în termen de cel mult 48 de ore de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, arată art. 12 alin. 2 din Legea 136/2020.

Vezi și: BILANȚ COVID, 15 octombrie 2021. Situația infectărilor și deceselor din ultimele 24 de ore

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel