Florin Cîțu: PNL vrea să ajute toți românii! Singura măsură care poate face acest lucru

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Florin Cîțu, președintele PNL, a transmis că singura măsură care crește acum veniturile nete ale tuturor salariaților și nu reprezintă un cost pentru companii este reducerea contribuțiilor. „Sunt mai multe scenarii pe masă. Din punctul nostru de vedere, este măsura care ajută pe toată lumea și nu discriminează”, a spus, luni, liderul PNL.

„Pe mine mă interesează ca Partidul Național Liberal să aibă o performanță bună. M-am uitat la câteva sondaje și eu cred că astăzi puteam să fim mult mai sus, dacă nu existau câteva sincope în ultimele luni. Mă interesează performanța Partidului Național Liberal și, bineînțeles, mă interesează ca Guvernul României să performeze. Eu cred că lucrurile acestea trebuie să fie făcute de toată lumea, transparent, eficient, pentru că, până la urmă, suntem aici pentru a face viața românilor mai bună”, a spus, luni, Florin Cîțu, președintele PNL, adăugând: „Nu trebuie să ne ascundem în spatele unor scuze, economia României trebuie administrată, trebuie administrată bine, dacă nu o administrăm bine, va fi complicat să administrăm și criza refugiaților.”
 
„Ca să poți să crești și salarii și pensii, trebuie să ai o economie puternică, nu poți să vorbești de așa ceva... Și, știți foarte bine, dacă se depășește datoria publică de 50% din PIB, apar alte discuții”, a subliniat Florin Cîțu.

Întrebat dacă s-a ajuns la un consens cu privire la reducerea contribuțiilor, președintele PNL a făcut următoarele precizări: „Încerc să-i conving pe partenerii de coaliție. Sunt mai multe scenarii pe masă. Din punctul nostru de vedere, este măsura care ajută pe toată lumea și nu discriminează. Eu am văzut tot felul de propuneri care vin pentru un anumit sector sau altul, nu mi se pare normal, Partidul Național Liberal vrea să-i ajute pe toți românii, pe toți angajații din România, nu numai pe unii dintr-un anumit sector sau altul, în funcție de ce ministru are mai multă putere de convingere. Pe noi ne interesează, și este singura măsură care poate face acest lucru, mai sunt și alte măsuri pe masă.”

„În același timp, nu pot să fiu de acord cu măsuri care cresc veniturile doar în sectorul bugetar, pentru că asta înseamnă, implicit, taxe pentru cei mai mari, pentru cei din sectorul privat și nu putem să susținem așa ceva”, a adăugat Florin Cîțu.

Citește și: Remanieri Guvern. Florin Cîţu (PNL): Nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina că nu putem să facem o reformă sau alta / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel