Remanieri Guvern. Florin Cîţu (PNL): Nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina că nu putem să facem o reformă sau alta / video

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a spus, luni, 21 martie, că doreşte o evaluare a miniştrilor PNL şi a Guvernului în general, în special pentru a asigura reformele şi revenirea economiei.  

„Fac o evaluare a miniştrilor pentru a vedea performanţa Guvernului. Mă interesează, în primul rând, este adevărat, PNL, dar mă interesează şi performanţa Guvernului”, a declarat, luni, 21 martie, președintele PNL, Florin Cîţu.  

„Nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina că nu putem să facem o reformă sau alta”, a subliniat Florin Cîţu.  

De asemenea, preşedintele PNL a spus că „economia este administrată suboptimal”. „Este important ca acum să luăm măsurile bune pentru a ne asigura o revenire în V a economiei. Este clar că lucrurile încetinesc, dacă vrem să avem o revenire a economiei, trebuie să luăm măsurile bune. De aceea se face această evaluare, nu este nimic special”, a mai spus Florin Cîțu.

 

Miniştrii Cabinetului Ciucă, chemaţi, pe rând, la şedinţa de luni a coaliţiei

 

Miniştrii Guvernului Ciucă sunt aşteptaţi, luni, la şedinţa coaliţiei, în care ar urma să se discute cu fiecare dintre aceştia, pe rând, timp de 30 de minute, conform unor surse DCNews.

De menționat că PNL este pe o tendință de creștere în sondaje. Mai mult, potrivit surselor citate, PNL a analizat sondaje cu privire la fiecare ministru în parte.

 

Citește și / Florin Cîțu cere reducerea contribuțiilor: Fără populisme și cai verzi pe pereți

Amintim că președintele PNL, Florin Cîțu, a transmis că singura măsură care crește acum veniturile nete ale tuturor salariaților și nu reprezintă un cost pentru companii este reducerea contribuțiilor.

Florin Cîțu a spus că, deși au apărut imediat „specialiștii” din tabăra populiștilor care să spună că o asemenea măsură, de reducere a contribuțiilor, ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaților de astăzi, este o temă falsă. „Și asta este încă o dovadă a valorii lor profesionale. Pensia este calculată în funcție de salariul brut, nu de valorea contribuției. Mai simplu: o scădere a contribuției înseamnă o creștere a salariului net astăzi. O creștere a salariului brut înseamnă o creștere a pensiei, în viitor, a angajaților de astăzi. Din păcate, pentru sănătatea economiei noastre, populiștii au cam influențat decizii în ultimele trei luni și se vede. În ciuda opoziției mele și a multor colegi din PNL. Obiectivul numărul 1 pentru mine și pentru PNL rămâne luarea unor decizii care să ne asigure o economie puternică (sau să ne opunem măsurilor populiste care distrug economia)”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

A cerut ca acest lucru să se întâmple „fără populisme și cai verzi pe pereți”.

„Deciziile pe care le luăm astăzi garantează sau nu o revenire rapidă care să reducă inflația, dobânzile și să creeze locuri de muncă. Trebuie să fie două obiective. Pe termen scurt: măsuri care să reducă impactul șocului prețurilor la energie, adică sa minimizeze căderea economică. Pe termen mediu: revenirea în V a economiei. Revenirea în V este posibilă doar dacă nu cădem în plasa măsurilor populiste. Altfel spus, dacă după acest șoc economia nu-și revine rapid, înseamnă că au fost aplicate măsurile populiste. Noi, PNL, întotdeauna ne vom opune măsurilor populiste și o vom face ca și până acum: public, asumat, curajos”, a conchis Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel