Florin Cîțu - Emil Boc, tandem pentru șefia PNL? Surse înainte de Congres. Ludovic Orban, mutare de neiertat pentru liberalii de top

Florin Cîțu, la Cluj-Napoca, alături de Emil Boc/ captură video
Florin Cîțu, la Cluj-Napoca, alături de Emil Boc/ captură video

Florin Cîțu ar urma să candideze la șefia PNL cu susținerea lui Emil Boc. 

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se bucure la Congres de susținerea primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Acesta din urmă l-ar susține pe Florin Cîțu la șefia PNL, iar el ar viza funcția de președinte executiv, conform sursei citate. 

Strategia lui Ludovic Orban: campanie individuală

La Congres, aproape sigur, va candida și președintele actual al partidului, Ludovic Orban. El a vorbit în acest weekend despre candidatura sa. El a spus că ”Cel mai probabil, cred că putem derula acest calendar de alegeri interne. Congresul nu înseamnă numai Congresul, înseamnă alegeri în tot partidul, la toate nivelele, peste tot vom avea conduceri legitimate prin vot”.  ”Când se va declanșa, vom vedea cine mai candidează (n.r. la șefia PNL)” a spus Ludovic Orban. În ceea ce privește candidatura sa, afirmă: ”Candidez cu o carte de vizită care este cunoscută de toți colegii mei și care este practic un argument puternic pentru a putea să mă prezint în fața colegilor mei, cu un proiect pe următorii patru ani, care să permită Partidului Național Liberal să realizeze pentru România tot ceea ce a promis.”

”Eu întotdeauna mi-am făcut campanie individuală, pentru că la orice congres sunt delegați care vin și-și exercită dreptul de vot și e dreptul fiecăruia de a decide pe cine alege. Felul meu de campanie a fost întotdeauna o campanie care m-a dus către fiecare membru important al PNL, care participă la decizie.” a afirmat liderul PNL, într-o conferință de presă ținută în Sălaj. 

”Nu există o campanie electorală internă” spunea premierul Florin Cîțu, într-o deplasare în țară. 

Numirea unui prefect UDMR în Cluj a revoltat liderii PNL puternici, precum Emil Boc sau Alin Tișe, care au adus procente impresionante partidului, la toate alegerile. Greșeala lui Ludovic Orban pare a fi de neiertat în PNL, mai mulți lideri acuzându-l că, atunci când s-au împărțit funcțiile cu USR PLUS și UDMR, el a cedat totul pentru a-și asigura scaunul călduț de la conducerea Camerei Deputaților. 

UDMR, prefect la Cluj. Emil Boc, reacție dură: O să întrebăm ”mai sus”. ”Cum este posibil?”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel