Florin Cîțu, după vizita în Ucraina: A fost o onoare! Am discutat despre planul de reconstrucție a țării și atrocitățile comise de ruși

Florin Cîțu, după vizita în Ucraina: A fost o onoare! Am discutat despre planul de reconstrucție a țării și atrocitățile comise de ruși
Florin Cîțu, după vizita în Ucraina: A fost o onoare! Am discutat despre planul de reconstrucție a țării și atrocitățile comise de ruși

Florin Cîțu a venit cu detalii despre vizita pe care a efectuat-o în Ucraina.

Florin Cîțu, președintele Senatului României, a scris un mesaj pe Facebook în care a vorbit despre vizita pe care a efectuat-o în Ucraina:

„O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitația omologului meu, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu președintele Consiliului Național al Adunării Naționale Federale a Confederației Elvețiene, Irène Kälin, și președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi.

Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război.

Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal.“, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Ciucă, după întâlnirea cu premierul Ucrainei: Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru fiecare crimă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, după întâlnirea avută la Kiev cu omologul său ucrainean Denys Shmyhal, că România este dispusă să se implice în reconstrucţia Ucrainei şi să ofere în continuare sprijin pentru refugiaţii ucraineni. Şeful Guvernului a subliniat că vizita efectuată la Kiev arată disponibilitatea oficialilor români de a îmbunătăţi relaţiile cu statul vecin. 

România condamnă în cei mai duri termeni încălcarea flagrantă de către Rusia a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei, precum şi a obligaţiilor sale internaţionale, conform dreptului internaţional. ”Suntem alături de Ucraina în aceste vremuri dificile, pentru că securitatea Ucrainei înseamnă securitatea europeană şi euroatlantică. Lupta Ucrainei este, de asemenea, lupta pentru apărarea valorilor şi a libertăţilor noastre comune. Transmit profunde condoleanţe pentru pierderea atâtor vieţi omeneşti nevinovate şi regret pentru distrugerile materiale uriaşe din Ucraina. Întreaga lume ar trebui să vadă şi să elogieze curajul poporului ucrainean de a-şi urma liber propriul drum”, a transmis premierul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de omologul său ucrainean.  

Nicolae Ciucă a precizat că Rusia trebuie să fie trasă la răspundere ”pentru fiecare crimă şi acţiune comise de forţele sale în Ucraina”, precum şi ”toţi cei responsabili pentru proiectarea, finanţarea şi implementarea acestui război ilegal de agresiune împotriva unui popor care, asemenea nouă, doreşte pace, libertate şi prosperitate” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel