Florin Cîțu, atac direct la Orban: Preşedinţii celor două Camere, responsabili pentru orice s-ar întâmpla cu facturile la iarnă

Sursă foto: Facebook Florin Cîțu
Sursă foto: Facebook Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat ce se va întâmpla cu facturile românilor. Acesta l-a atacat pe Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Invitat la NewsHour by CNN, la Antena 3, premierul Florin Cîțu a vorbit despre capacitatea Guvernului de a lua măsuri în privința românilor, dacă aceasta va fi dat jos prin moțiune de cenzură. Primul ministru a fost întrebat despre modul în care Executivul va gestiona problema facturilor tot mai mari la energie primite de români:

„Avem mai multe soluții și îmi pare foarte bine că Parlamentul m-a ascultat și a adoptat legea consumatorului vulnerabil, deși am trimis-o acum câteva luni. Am vorbit și de compensarea facturilor, ne uităm și la alte soluții pentru iarnă, dar să știți că nu pot fi implementate dacă va fi dat jos Guvernul.

Dacă merg mai departe cei de la USR, AUR și PSD, trebuie să se gândească și să se uite în ochii românilor și să le spună că nu vor avea o soluție până nu va fi un alt Guvern și nu știm când va fi un alt Guvern, pentru că ei au hotărât să dea jos acest Guvern într-o criză. La fel e și cu campania de vaccinare. Ai nevoie de ordonanță de urgență și nu o poți da dacă Guvernul pică.

Cei care accelerează această moțiune fără a aștepta decizia Curții Constituționale, trebuie să știe că sunt responsabili pentru orice s-ar întâmpla la iarnă cu facturile românilor. Acum, responsabili sunt cei doi președinți de la Camera Deputaților și Senat și cei de la USR, AUR și PSD“, a precizat premierul Florin Cîțu.

Cîţu, pregătit să dea afară prefecţii şi secretarii de stat de la USR-PLUS: Dacă nu mai sunt la guvernare, normal ar fi să plece

Premierul Florin Cîţu afirmă că se gândeşte la posibilitatea îndepărtării din funcţii a prefecţilor, subprefecţilor şi secretarilor de la stat de la USR-PLUS, după ce miniştrii au demisionat, iar partidul condus de Dan Barna şi Dacian Cioloş a depus o moţiune de cenzură. 

Cum iau o decizie, o să o anunţ. Mi s-ar părea normal ca totuşi, dacă nu mai eşti la guvernare, să plece tot aparatul", a spus Florin Cîţu, întrebat dacă poate confirma informaţia pe surse conform căreia joi, 9 septembrie, ar urma să îi demită pe toţi cei din USR-PLUS în aparatul administrativ. 

Cu toate astea, el a spus şi de ce se teme dacă aceştia rămân pe funcţii. 

"O să vă spun teama mea cea mai mare. Şi e o teamă onestă. Dacă rămân, ar însemna să aduc la guvernare AUR şi PSD, pentru că asta e coaliţia azi, AUR, USR şi PSD. Teama este că cei numiţi de USR-PLUS pot reprezenta interesele AUR şi PSD. Niciodată nu o să am guvernare cu ei, aşa că mai bine îi înlătur. Dar momentan nu am luat nicio decizie", a declarat Florin Cîţu pentru Antena 3 (citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel