EXCLUSIV  Florin Chilian, RETRAGERE. RADIO, SCANDAL: ”Aici nu e vorba de cine e mai bun”

DJ DOX și Elena Costea, doctor în Științele Comunicării, au fost invitații DCNews la interviul difuzat astăzi, în urmă cu scurt timp. Ei au vorbit despre hip hop și difuzarea pe radio și-n alte mijloace media. 

Unde poate fi ascultat hip hop la radio 

”Pe Guerrilla chiar a fost transferată emisiunea lui Vlad Dobrescu. A reînceput producerea unei emisiuni radio exclusiv de hip hop. Mai sunt și radiouri de nișă” a spus Elena Costea, la interviul DCNews. ”Tanana parcă mai bagă” a adăugat DJ DOX. Elena Costea a subliniat: ”Cine e interesat găsește, cine nu, nu i se așează la drumul mare, trebuie să te duci și să-ți cauți muzica pe care ți-o dorești, nu o găsești pe posturile de radio comerciale”. 

”E o discuție mare cu posturile de radio” a mai spus DJ DOX. 

Exemplul lui Chilian

Val Vâlcu a dat exemplul lui Florian Chilian: ”Nu e foarte difuzat, deși e foarte bun”. ”Mai ține și de casele de discuri. O casă de discuri care are un artist ca și Chilian, spre exemplu, să zic că-l are pe Smiley, o să-l promoveze pe Smiley mai mult. Aici nu e vorba despre cine e mai bun, ci de promovare. De ce o să fie mai mare promovarea pentru Smiley? Că e și-n reclame, și-n emisiuni la PRO TV. Expunerea lui automat e mai mare, atunci automat și muzica”, a precizat DJ DOX. Elena Costea a adăugat că ”e vorba de o rețea mediatică mai degrabă decât de calitatea produsului mediatic în sine”. 

[citeste si] 

Retragerea lui Florin Chilian

În anul 2017, muzicianul Florin Chilian a anunțat că se retrage din industria muzicală din România. A ”migrat” pe u spațiu străin, care-l ajută mai mult decât casele de discuri din România. După 16 ani de la debut a luat decizia Florin Chilian, 16 ani în care, deși melodiile sale au înregistrat un real succes, nu au fost de interes pentru posturile de radio. 

”Nici o piesa de pe acest material nu a fost difuzata pe nici un fel de media din Romania. Nici macar o secunda dintr-o melodie, nimic si totusi. Mai stiti zeii despre care va vorbeam la Zece?! Tot meritul lor este. Mereu aceiasi, mereu altii, doar ca acum s-au rafinat in privinta refuzului de a difuza muzici de ale mele la radio sau tv. Chiliane tata, imi spun, romanii-s prea prosti pentru muzica ta. Trimite-o tata afara, cant-o in engleza, ca acolo o sa sparga. Dupa aia o dam si noi aici la radio in Romania”, scria, în momentul luării deciziei, Florin Chilian. 

În acest context, DJ DOX  a afirmat că ”e mare MARE SCANDAL la CREDIDAM acum, e o luptă internă între ei, și eu sunt la ei și știu”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel