EXCLUSIV  Florin Bădiță, unul dintre cei mai puternici tineri din lume. CINE a stabilit

Florin Bădiță, unul dintre fondatorii "Corupția ucide", este pe lista de premianți Forbes Under 30, lucru care vrea să însemne că este unul dintre cei mai puternici tineri din lume.

El a primit un premiu la Londra, la "Gala Forbes 30 under 30 Europe 2018", care răsplătește 30 de tineri implicați în activismul civic în domeniul "Law and Policy".

Într-un mesaj postat pe pagina de socializare a grupului "Corupția ucide", Florin Bădiță este felicitat pentru că a reprezentat România la "Gala Forbes 30 under 30 Europe 2018."

"Cum putem face lumea mai frumoasă? În mod poate paradoxal, Petru Creția declara într-un eseu dedicat curajului cum că, pentru a face lumea mai frumoasă, omul are nevoie de curaj – acel curaj de a produce schimbare, acel curaj de a interveni acolo unde este nevoie pentru ca lucrurile să mai aibă speranță și sens, acel curaj de a lupta pentru visele tale, dar, mai ales, pentru a lupta pentru visele celorlalți, acel curaj de a răsturna munții atunci când frumusețea lumii și binele ei o cer. Pentru colegul nostru, FLORIN BĂDIȚĂ, seara de astăzi a fost, după părerea noastră, o răsplătire a curajului său de a face lumea mai frumoasă, prin felul în care el se raportează la ea și la oameni: laureat al GALEI FORBES 30 under 30 EUROPE 2018 din Londra, care răsplătește 30 de tineri implicați în activismul civic în domeniul „Law and Policy", el a reprezentat astăzi România și potențialul ei de frumusețe și curaj. Gala Forbes este unul dintre cele mai prestigioase evenimente dedicate tinerilor cu performanțe deosebite, iar anul acesta FLORIN BĂDIȚĂ a fost unul dintre câștigători! Noi, toți colegii și prietenii lui, îi mulțumim lui Florin pentru curajul prin care încearcă să facă și face România cât mai frumoasă, dar și pentru prietenia lui! FELICITĂRI, FLORIN BĂDIȚĂ!", este mesajul postat de "Corupția Ucide".

Gala Forbes 30 sub 30 celebrează reușitele tinerilor pentru a le recunoaşte meritele în domeniile în care lucrează.

Interviu

Florin Bădiță a discutat, în urmă cu câteva luni, cu redactorii DC News.

Întrebat ce l-a deranjat cel mai mult din tot ce s-a scris sau tot ce s-a spus despre el, Florin Bădiță ne-a zis: "Nu este vorba neapărat că m-a deranjat ceva, dar mi se pare că se manipulează. (...) M-aș fi așteptat să mi se dea drept la replică, lucru care nu s-a întâmplat. Teoretic, ziarele online nu sunt obligate să ofere acest drept".

[citeste si]

Florin Bădița ne-a spus că a fost deranjat de faptul că la articolele scrise despre el, am folosit imaginea în care apare alături de Monica Macovei. De fapt, în multe ziare online apare acea poză.

"Și tu mă întrebi despre povestea fotografiei cu Monica Macovei. Eu, de fiecare dată când era preluată imaginea, ieșeam și spuneam care este povestea. Nu ați preluat explicația mea. Nici voi, nici alții. M-am implicat în campania electorală, pentru prezidențiale, din 2014, pentru Monica Macovei. Am fost voluntar. De asemenea, în 2012, am fost voluntar și în campania pentru susținerea lui Nicușor Dan. Am organizat și un miting de susținere și pentru Clotilde Armand. Am cerut renumărarea voturilor, dacă nu era nimic de ascuns. Hai să nu mai fie îndoială în statul de drept. Dacă se renumărau voturile, știam o treabă", a spus Florin Bădiță pentru DC News.

Nou partid politic

Face voluntariat de mai bine de cinci ani și a activat sau, mai bine zis, a colaborat cu peste 50 de ONG-uri. A început să facă voluntariat după ce a ajuns într-un proiect care avea ca scop "să învățăm să ne jucăm cu copii cu dizabilități".

Florin Bădiță ne-a spus de ce nu a pus bazele unui nou partid în contextul în care, într-un fel sau altul, s-a implicat și în activități ce țin nu doar de partea socială, ci și de politică.

"Nu cred că am relevanța pentru a pune bazele unui noi partid. Sunt mai bun pe partea socială, adică pe ceea ce fac acum, pe partea civică. Consider că este important ca alții să se implice. De exemplu, la ultimele alegeri parlamentare, m-am gândit să candidez. Ca independent ar fi fost cam greu. Apoi am fost la o universitate din SUA timp de trei luni și nu aveam cum să fiu în două părți. Dacă este să candidez, poate în 2020... Mie mi se pare mai utilă partea de informare. Consider importantă și apariția partidelor noi. Lumea trebuie să intre și în partidele care deja există. Oamenii nu prea conștientizează cât este de greu să faci un partid nou. Poți să te bagi și în PSD ca să vezi cum se fură pe acolo, dar mai bine bagă-te într-un partid ok care totuși nu este vlăguit de corupție", ne declara Florin Bădiță într-un interviu dat în exclusivitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel