FLORII 2023. Cum se sărbătorește în Spania, Grecia, Polonia și Italia

Florii/ Pexels
Florii/ Pexels

Iată cum se sărbătoresc Floriile în România și-n alte state. 

Sărbătoarea de Florii este importantă pentru creștinii ortodocși,  marcând intrarea lui Iisus în Ierusalim înaintea Paștelui. În această zi, se sărbătoresc tradiții și obiceiuri specifice în diferite părți ale lumii, printre care se numără:

În România, se obișnuiește ca oamenii să meargă la biserică pentru a participa la slujba de Florii, unde preoții binecuvântează ramurile de salcie, care simbolizează ramurile cu care oamenii au salutat intrarea lui Iisus în Ierusalim.

În unele regiuni din Spania, cum ar fi Andaluzia, oamenii sărbătoresc Florii cu o paradă a trandafirilor, unde femeile poartă rochii tradiționale și buchete de flori frumoase.

În Grecia, sărbătoarea de Florii se numește "Kyriaki tou Vaion" și este sărbătorită cu o procesiune religioasă care se desfășoară în orașele și satele din întreaga țară. Oamenii poartă ramuri de măslin sau de finic și le lasă la biserică pentru a fi binecuvântate.

În Italia, se numește "Domenica delle Palme" și este sărbătorită într-un mod asemănător cu cel din România. Oamenii merg la biserică și iau cu ei ramuri de măslin sau de finic pentru a fi binecuvântate.

În Polonia, se numește "Niedziela Palmowa" și este sărbătorită prin crearea de palme din diferite materiale, cum ar fi hârtie. Palmele sunt apoi decorate cu flori și sunt purtate în procesiuni religioase, scrie Inteligența Artificială. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel