FLORII 2018. Tradiții și obiceiuri de Floriile Catolice

FLORII 2018. Duminică, 25 martie 2018, în Biserica Catolică este sărbătoarea Floriilor. 

FLORII 2018. Cu această ocazie, pe străzile capitalei va avea loc tradiționala Procesiune de Florii, la care vor participa credincioși, persoane consacrate şi preoţi din comunităţile şi parohiile romano-catolice din București și împrejurimi, precum şi credincioşii din comunitatea catolică de limbă arabă din capitală.

FLORII 2018. În Duminica Floriilor, Biserica Catolică celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului (ZMT), ajunsă în acest an la cea de a XXXIII-a ediţie. Cu această ocazie, Papa Francisc le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj cu tema: „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30) – cuvinte adresate Sfintei Fecioare Maria de către îngerul Gabriel la Bunavestire. În Mesaj, Papa Francisc îi îndeamnă pe tineri să-şi înfrunte temerile, să fie autentici şi curajoşi în a-l iubi pe Dumnezeu şi pe aproapele, după exemplul Sfintei Fecioare Maria. 

FLORII 2018. „Şi voi, tinerilor, ce temeri aveţi? Ce vă preocupă mai mult în lăuntrul vostru? O temă ascunsă în mulți dintre voi este aceea de a nu fi iubiți, doriți, de a nu acceptați pentru ceea ce sunteți. Astăzi sunt mulți tineri care au senzația că trebuie să fie diferiți de ceea ce sunt în realitate, în încercarea de a se adapta la standarde adesea artificiale și de neatins. (…) Dacă ne vom lăsa molipsiți de exemplul Sfintei Fecioarei Maria, vom trăi în mod concret acea caritate care ne determină să-l iubim pe Dumnezeu mai presus de toate și mai presus de noi înșine, să iubim persoanele cu care împărtășim viața de zi cu zi. Și-i vom iubi și pe cei care ni se par puțin amabili. Este o iubire care devine slujire și dăruire, mai ales față de cei mai neputincioși și mai săraci, o iubire care transformă chipurile noastre și ne umble de bucurie”. (Papa Francisc)

FLORII 2018. Duminica Floriilor este ca o poartă de intrare în Săptămâna Sfântă, şi uneşte intrarea solemnă a lui Cristos în Ierusalim – eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile oraşului – cu vestirea Pătimirii Mântuitorului la Sfânta Liturghie.

FLORII 2018. Pentru credincioşii romano-catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel