Florian Walter, patronul Romprest, localizat în Columbia. Urmează să fie extrădat

Omul de afaceri Florian Walter, patronul de la Romprest, dat în urmărire generală din 15 mai pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani, a fost localizat în America de Sud, iar Tribunalul Prahova a emis actele necesare extrădării, relatează realitatea.net.

Potrivit unor surse judiciare, omul din spatele afacerii Romprest s-ar afla în Columbia, unde se află deja o echipă de poliţişti. Urmează ca actele emise de magistraţii de la Tribunalul Prahova să fie traduse în limba spaniolă, iar Ministerul Justiţiei să le transmită autorităţilor columbiene.

Florian Walter este căutat din 15 mai, după ce instanţa a emis pe numele lui mandatul de arestare în lipsă, în urma unor percheziţii care au avut loc în 6 mai.

Omul de afaceri este suspectat că a iniţiat şi coordonat gruparea suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată SC Compania Romprest Service SA, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.

Florian Walter ar fi plecat din ţară cu zece zile înainte de începerea anchetei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel