Florian Coldea, audiat la DNA, în același dosar cu Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă. Bogdan Chirieac: Procurorul de caz, cel mai bun de la DNA

Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Florian Coldea este audiat de procurorii DNA.

Generalul Florian Coldea este audiat de procurorii DNA. Mai exact, fostul director adjunct al SRI, s-a prezentat astăzi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat într-un dosar în care se fac cercetări pentru presupuse acuzaţii de mită şi trafic de influenţă.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că acesta ar fi audiat în într-un dosar deschis în urma unei plângeri depuse de un om de afaceri. Potrivit aceloraşi surse, la DNA a ajuns şi fostul general SRI Dumitru Dumbravă pentru a fi audiat în acelaşi dosar. Antena 3 relatează, tot pe surse, că dosarul face referire la scandalul în care omul de afaceri Cătălin Hideg susține că foştii şefi din Serviciul Român de Informaţii (SRI) au încercat să-l șantajeze și să-l facă să-și vândă afacerea din domeniul sanitar unor francezi.

Coldea, pus sub acuzare sau martor în dosar?

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect în direct la TV.

"Pe de o parte, nu e în regulă că DNA nu a comunicat public această audiere. Noi am condamnat mereu coada de oameni politici care stăteau în vremea războiului româno-român la DNA și faptul că la 6 dimineața DNA săvârșea arestări cu presa de mână, nu că noi nu ne-am face treaba, că asta era treaba noastră, ideea era că foarte mulți nevinovați, dovediți după 8-12 ani de proces nevinovați, că fapta nu există, au suferit prejudicii de imagine practic imposibil de recuperat.

Dar, să vedem. În cazul de față, generalul Coldea la DNA este o știre, categoric este o știre, și să vedem dacă va fi pus sub acuzare sau pur și simplu este martor în plângerea penală a domnului Hideg, a domnului care a făcut dezvăluirile cu pricina și a prezentat și niște înregistrări, înregistrări care înțeleg că doar îl amintesc pe generalul Coldea, nu sunt înregistrări cu generalul Coldea, înregistrări cu câmpul tactic în justiție, cu generalul Dumbravă, cel care a dat o lovitură groaznică justiției. Pentru domnia sa justiția era câmp tactic și își urmărea sentințele potrivite în procese, conform declarațiilor pe care le-a făcut domnul general cu pricina", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Bogdan Chirieac: Procurorul de caz este probabil cel mai bun procuror de la DNA

Totodată, Bogdan Chirieac a vorbit și despre procurorul de caz.

"Înțeleg că procurorul de caz este probabil cel mai bun procuror de la DNA - doamna Mihaela Iorga Moraru. E o doamnă care a avut curajul să se opună abuzurilor din vremea doamnei Laura Condruța Kovesi, de altfel s-a și mutat la SIIJ. Dânsa este autoarea unor dosare importante în România, finalizate cu condamnări, deci din punctul acesta de vedere eu sunt convins că dacă este un caz acolo, doamna procuror Moraru va merge pe lege, nu va merge pe nimic altceva. În opinia mea, este o persoană imposibil de influențat.

I-ar fi fost foarte bine să spună ce spunea doamna Kovesi și să rămână mai departe la DNA, pe când așa, a fost chiar domnia sa pusă sub acuzare de procurorul Portocală, după cum știți era o prostie, dar a fost tot așa, cu presa... Firește că era total nevinovată și de altfel a și dorit să plece la SIIJ, apoi SIIJ-ul s-a desființat, începuse un dosar cu doamna Kovesi, după cum știm cu toții, au fost și "ai mei" care strigau în piață "jos labele de pe DNA, jos labele de justiție", acum USR-ul este cel care spune că justiția este politică și DNA-ul face politică... În cazul de față eu nu cred că e politic", a mai spus Bogdan Chirieac.

Dosarul i-ar viza pe Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă, la plângere omului de afaceri Cătălin Hideg. 

Precizăm că presa așa numită ”hasthag” scrie despre două dosare, pe când news.ro scrie că ar fi vorba despre o plângere depusă de omul de afaceri Cătălin Hideg, cel care a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în februarie anul acesta, acuzat fraudă cu fonduri europene de către EPPO, G4Media scrie despre un dosar fraude legate de achiziții în pandemie, în care a fost condamnat în primă instanță omul de afaceri și-n urma căruia acuză: casa de avocatură a lui Doru Trăilă, pentru care oferă servicii de consultanță firmele lui Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a încheiat un contract de 600.000 de euro cu Hideg pentru reprezentarea în instanță. Din acești 600.000 de euro, Hideg a plătit efectiv 100.000 de euro către Florian Coldea. Procurorii DNA susțin că avocatul Trăilă și consultanții Coldea și Dumbravă i-ar fi promis lui Hideg că în schimbul banilor îl ajută să obțină o condamnare cu suspendare și să îi fie ridicat controlul judiciar. După ce a fost condamnat, Hideg ar fi făcut plângere la DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel