Florian Bodog, plagiat. CNATDCU i-a retras titlul de doctor

Florian Bodog
Florian Bodog

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis retragerea titlului de doctor în Management, deținut de fostul ministru al Sănătății Florian Bodog, decizia fiind luată în ședința din 18 iulie, anunță reprezentanții Ministerului Educației.

"În ședința din data de 18 iulie 2019, Consiliul General al CNATDCU a validat rezoluția de retragere a titlului științific de doctor în Management și de admitere a sesizării depuse la UEFISCDI nr. 3.822/8.12.2017 și înregistrată la Ministerul Educației Naționale cu nr. 17.465/8.12.2017 pe numele domnului Bodog F. Florian Dorel pentru teza de doctorat cu titlul „Managementul și marketingul unităților sanitare. Decizia CNATDCU a fost luată în conformitate cu prevederile art. 19 din Anexa 2 la Regulamentul de organizare și funcționare al CNTADCU, aprobat prin ordinul de ministru 3.482/2016, cu modificările și completările ulterioare.”, anunță Biroul de Comunicare al Ministerului Educației Naționale, la solicitarea Mediafax.

În octombrie 2017, Press One a publicat o anchetă în care susține că Florian Bodog a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Științe Economice, intitulată „Managementul și marketingul unităților sanitare”, susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT). „Trei cărți. Doar de atât a avut nevoie Florian Bodog pentru a încropi cea mai mare parte a tezei sale de doctorat în Științe Economice, susținută în 2008 la Universitatea de Vest din Timișoara. Una dintre aceste cărţi este semnată de conferenţiarul universitar Lucia Daina, subordonată și colegă a lui Bodog atât la Facultatea de Medicină unde el a fost decan, cât și la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea, pe care Bodog l-a condus ca manager. Lucia Daina este actualmente directorul medical al acestui Spital. O altă carte a fost scrisă de profesorul universitar Petru Armean, decanul Facultății de Moașe și Asistență Medicală de la Universitatea de Medicină (UMF) "Carol Davila" din București, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și actual consilier personal al lui Florian Bodog. Armean a fost şi membru în comisia de abilitare care în 2013 i-a acordat lui Bodog dreptul de a coordona doctorate”, reiese din ancheta publicată la acea vreme de Press One.

Florian Bodog: "E vorba de o confuzie, doctoratul meu nu are absolut nicio problemă"

În urma acuzațiilor de plagiat aduse lui Florian Bodog, ministerul Sănătății a precizat, tot atunci, că „teza a fost redactată cu respectarea tuturor standardelor de calitate și de etică profesională, iar originalitatea acesteia aparție integral autorului tezei, domnului Florian Bodog”. Ministerul Sănătății mai transmitea că, odată cu înmatricularea la Universitatea de la Timișoara, Florian Bodog a revenit asupra tezei respective de doctorat, a continuat studiile necesare și a finalizat teza de doctorat prin elaborarea părții aplicate, și anume a capitolelor de cercetare științifică, sub coordonarea profesorului Gheorghe Ionescu, directorul școlii doctorale.

„E vorba de o confuzie, doctoratul meu nu are absolut nicio problemă. Eu am fost făcut conducător de doctorat de către Ministerul Educației. (...). Teza mea de doctorat a fost depusă în trei exemplare la momentul susținerii. Se găsește la Biblioteca Națională, nu știu de ce, dar practic în Biblioteca Universității din Oradea nu se mai găsesc tezele din 2001 încoace, decât foarte puține. (...) Teza mea de doctorat nu a fost niciodată contestată de nimeni, nu am fost niciodată acuzat de plagiat”, le-a spus jurnaliștilor, Florian Bodog, la preluarea mandatului de ministrul al Sănătății.

Ulterior, la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost depusă o sesizare cu privire la teza de doctorat a lui Florian Bodog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel