Flori într-o mie de culori, plantate pe străzile Sectorului 6

Alexandru Ichim / 14 mai 2019 / 14:17 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) a demarat o amplă campanie de plantare în mai multe zone din sector.

De câteva zile, membrii comunităţii pot admira pe principalele artere o paletă impresionantă de flori de cele mai diverse culori, precum Petunia (florile cu o mie de culori, denumite şi prinţesele lunii mai), Tagetes (cunoscute popular Crăiţele), Gazania, Antirrhinum (Gura Leului) şi Pelargonium (Muşcate).

Nicio floare din Sectorul 6 nu este cumpărată

 

Toate plantele au fost crescute în serele Sectorului 6, prin grija angajaţilor ADPDU. Prin îngrijirea plantelor în serele proprii se realizează economie în bugetul local, iar principalele străzi şi bulevarde capătă o înfăţişare foarte plăcută. Cele mai colorate flori plantate în Sectorul 6 sunt petuniile.

Numite și florile verii ori florile cu o mie de culori, petuniile sunt pline de flori de la începutul verii până la mijlocul toamnei. Una dintre marile calități ale petuniilor sunt culorile florilor, extrem de variate și plăcute - de la alb, roz, galben, roşu, violet, albastru, sau numeroase combinații dintre acestea, dar și înflorirea repetată a plantei.

În aceste zile, spaţiile verzi din Sectorul 6 sunt înfrumuseţate de responsabilii ADPDU și cu peste 72.000 de fire de Begonia. Florile sunt plantate în jardiniere pe scuarul central al Şos. Cotroceni, B-dul Constantin Noica, Str. Apusului şi B-dul. Constructorilor.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27