Flashmob Piața Victoriei, duminică: Mămicile, contra "fanteziei fiscale" a PSD

Foto: Alexandru Socol / Corupția ucide
Foto: Alexandru Socol / Corupția ucide

Aproape 60-70 de persoane s-au adunat, duminică, în faţa Guvernului pentru a protesta cu fluturaşi de salarii şi cartonaşe roşii.

Flashmobul a început la ora 12:00, în urma unei mobilizări ce a pornit pe Facebook, Printre protestatari se numără mai mulți salariați din domeniul IT, mame cu copii de maximum 4 ani, dar şi viitoare mămici.

Manifestaţia are loc în contextul în care "Guvernul a dat o ordonanţă de modificare a prevederilor din Revoluţia fiscală care a avut printre efecte şi scăderea semnificativă a indemnizaţiilor persoanelor aflate în concediu medical sau de creştere a copilului. 

Noua ordonanţă OUG 3/2018, care presupune a rezolva problema celor cu contract part time şi a celor angajaţi în IT, scade semnificativ veniturile persoanelor aflate în concediu medical." se arată pe pagina de facebook Corupţia ucide.

"Ia cu tine un cartonaş roşu, hai să-i penalizăm! Noua ordonanţă OUG 3/2018, care presupune a rezolva problema celor cu contract part-time şi a celor angajaţi în IT, scade semnificativ veniturile persoanelor aflate în concediu medical. Pacienţi, mame ce intră în prenatal, părinţi ai căror copii sunt bolnavi etc.", a fost mesajul de mobilizare de pe pagina de Facebook a evenimentului.

[citeste si]

Motivaţia organizatorilor de pe reţeaua de socializare este modul în care sunt afectate indemnizaţiile şi oferă un exemplu concret în acest sens:

"Dupa OUG 3/2018, pentru calculul CAS se elimina plafonul de 35%, iar CAS se calculeaza ca 25% din indemnizatia de concediu efectiv primita de fiecare. La o indemnizatie de 3.400 lei, in luna ianuarie, o mamica a primit 3.036 lei, dupa ce a fost oprit CAS, iar acum, in luna februarie, mamica a primit 2.550 lei. Mai exact, i-au fost luati 486 lei. Acestea sunt efectele modificarii Codului Fiscal” .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel