Urmărește emisiunea live



Flagrant: Șeful Finanțelor Ilfov, urmărit penal pentru luare de mită

ristea claudiu, cercetat pentru luare de mita
ristea claudiu, cercetat pentru luare de mita

DNA a dispus începerea urmăririi penale pe numele directorului executiv al Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP), pentru luare de mită. Ristea Claudiu este acuzat că a acceptat să primească de la administratorul unui SC sume de 20.000-30.000 de lei, pentru a debloca conturile respectivei societăți. Doi inspectori financiari, Murgoci Constantin Augustin și Filip Alexandru Bogdan, au funcționat ca intermediari, arată procurorii.

[caption id="attachment_364431" align="alignleft" width="310"] Foto: jurnaluldeilfov.ro[/caption]

Ristea a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat Tribunalului București, joi, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Cei doi inspectori nu au voie să părăsească țara pentru următoarele 30 de zile.

Potrivit procurorilor DNA, la data de 5 septembrie 2011, Claudiu Ristea, director executiv la AJFP Ilfov, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a acceptat promisiunea unui administrator de societate comercială (persoană denunţătoare), de remitere a unei sume între 20.000-30.000 lei, în schimbul semnării unor documente care deblocau conturile societăţii respective. Promisiunea i-a fost transmisă lui Ristea Claudiu prin intermediul învinuiţilor Murgoci Augustin Constantin şi Filip Alexandru Bogdan, inspectori, care i-au transmis persoanei denunţătoare acordul directorului, precum şi faptul că acesta, în schimbul promisiunii făcute, a semnat documentul necesar la unitatea bancară pentru deblocarea contului societăţii, urmând ca ulterior, denunţătoarea să retragă suma destinată directorului AJFP Ilfov şi să o remită prin intermediul celor doi inspectori.

Direcția Națională Anticorpție mai arată că la data de 10 septembrie 2013, învinuiţii Filip Alexandru Bogdan şi Murgoci Augustin Constantin au primit de la persoana denunţătoare suma de 30.000 lei, conform înţelegerii anterioare, iar în aceeaşi zi, Murgoci Constantin Augustin i-a remis inculpatului Ristea Claudiu suma de 30.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel