Fiul Marianei Câmpeanu, Flavius, trimis în judecată de DNA

flavius campeanu dece
flavius campeanu dece

Flavius Câmpeanu, fiul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, este acuzat că a prejudiciat Registrul Auto Român cu suma de 1.076.509 euro, urmând a fi judecat de către magistrații Judecătoriei 1 pentru cumpărarea unui teren supraevaluat, în dauna instituției al cărei director este, potrivit evz.ro.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Flavius Câmpeanu, director tehnic al instituției, și pe Ovidiu Crăpătureanu, fostul director al RAR, după ce acesta din urmă a cumpărat la un preț supraevaluat un teren pentru un așa zis poligon de încercări auto. Fiul ministrului Muncii este cel care a semnat și întocmit un memoriu tehnic astfel încât configurația terenului să corespundă cu suprafața oferită spre vânzare.

În perioada 3 iunie – 16 septembrie 2008, Ovidiu Crăpătureanu, director general al R.A.R. şi Flavius Cristian Câmpeanu, director tehnic, sub pretextul construirii unui poligon de încercări autovehicule, au făcut demersuri pentru achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 536.140 mp., situat în extravilanul comunei Roata de Jos, judeţul Giurgiu, la un preţ cu mult mai mare decât valoarea sa de piaţă, cauzând R.A. R.A.R. un prejudiciu în cuantum de 1.076.509 euro, reprezentând diferenţa dintre preţul de achiziţie (1.179.508 euro) şi valoarea de piaţă a terenului (102.999 euro) la data cumpărării - spune DNA, conform sursei citate.

Terenul a fost cumpărat prin încălcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vânzare bunuri mobile, la un preț de 2,2 euro/ metrul pătrat, în condițiile în care vânzătorul anunțase public o ofertă de vânzare a terenului de 0,75 euro/metrul pătrat.

RAR se constitue parte civilă, în vederea recuperării prejudiciului de 1.076.509 euro procurorii instituind sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile și imobile aparținând celor doi inculpați.

Mariana Câmpeanu are doi fii: Flavius Câmpeanu, director tehnic al RAR, și Remus-Cătălin Câmpeanu, consilier PNL în Consiliul General al Municipiului București și șef de cabinet al ANPC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel