Fiul lui Zelensky, în vârstă de 9 ani, afectat de războiul din Ucraina: "Vrea doar să facă arte marţiale şi să înveţe să folosească o puşcă"

Fiul lui Zelensky, în vârstă de 9 ani, afectat de războiul din Ucraina: "Vrea doar să facă arte marţiale şi să înveţe să folosească o puşcă" / Foto: Facebook Olena Zelenska
Fiul lui Zelensky, în vârstă de 9 ani, afectat de războiul din Ucraina: "Vrea doar să facă arte marţiale şi să înveţe să folosească o puşcă" / Foto: Facebook Olena Zelenska

Fiul lui Volodimir Zelensky, în vârstă de 9 ani, ar fi afectat de războiul din Ucraina.

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a spus că războiul în curs de desfășurare al Rusiei în Ucraina i-a afectat propria familie, făcându-l pe fiul ei să-și piardă interesul pentru hobby-urile din trecut și determinându-l să vrea să devină soldat. Într-un interviu acordat miercuri pentru NBC News, Zelenska a spus că nu-și poate face fiul de 9 ani să se întoarcă la "a face științe umaniste".

„Înainte de război, fiul meu mergea la ansamblul de dansuri populare. A cântat la pian, învățat engleza, bineînțeles că a participat la clubul sportiv. Acum vrea doar să facă arte marţiale şi să înveţe să folosească o puşcă ”, a spus Olena Zelenska. 

Olena Zelenska și-a petrecut ziua de miercuri cu oficialii americani, discutând despre invazia Rusiei în Ucraina și solicitând mai multe arme pentru țara sa. În mesajul său adresat Congresului, Olena Zelenska a descris o teamă, un sentiment de pericol și o preocupare față de războiul care i-a cuprins pe ucraineni și și-a evidențiat dorința ca cei mici să poată reveni din nou la normalitate.

"Ceea ce vreau cu adevărat să mă asigur, este că fiului meu i se dă copilăria înapoi și că se bucură din plin de viața lui.", a mai spus Olena Zelenska.

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a cerut mai multe arme în faţa Congresului SUA

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, aflată în vizită în SUA, a rostit miercuri o vibrantă pledoarie în faţa Congresului american pentru livrarea mai multor arme ţării sale, care să o ajute să lupte împotriva invaziei ruse, relatează AFP. 

"Suntem recunoscători prezenţei SUA alături de noi în acest război.", a afirmat Olena Zelenska, potrivit unei traduceri live a cuvintelor sale, "dar războiul nu s-a terminat". "Vă cer mai multe arme pentru a putea proteja casele fiecăruia şi dreptul de a prinde dimineaţa în viaţă în acele case", a spus ea.

"Ajutaţi-ne şi vom repurta împreună o mare victorie!", a adăugat soţia preşedintelui Volodimir Zelenski într-o alocuţiune rostită în faţa congresmenilor americani, care s-au ridicat cu toţii în picioare pentru a o aplauda. Olena Zelenska şi-a ilustrat discursul cu o proiecţie de diapozitive şi fotografii ale unor copii care fuseseră ucişi sau răniţi de forţele ruse.

Ea a menţionat-o în special pe Liza Dmitrieva, fetiţa de patru ani suferind de sindromul Down, care a fost ucisă joia trecută de un bombardament rusesc, tragedie care a şocat opinia publică din lumea întreagă. Washingtonul a livrat Ucrainei echipamente militare în valoare de aproape 7 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse în 24 februarie.

Pentagonul a trimis recent Kievului sisteme de artilerie de înaltă precizie HIMARS cu o rază de acţiune de 80 de kilometri, permiţând armatei ucrainene să lovească ţinte ruseşti în spatele frontului. Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a cerut marţi mai multe sisteme HIMARS, afirmând că ele ar putea 'schimba datele' războiului şi ar permite o contraofensivă în faţa soldaţilor ruşi.

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a discutat marţi, la Casa Albă ,și cu soţia preşedintelui american, Jill Biden, într-o întâlnire la care presa nu a avut acces. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel