Fiul lui Mircea Dinescu: Salam, discriminat. Au boală pe țigani

Andrei Dinescu, fiul scriitorului Mircea Dinescu, parte din formația ”Impex”, cântă ”neomanele”, adică manele în manieră psihedelic-rock.

Andrei Dinescu spune, într-un interviu pentru ”Adevărul” că ”lăutarii sunt cei mai buni muzicieni din țară”. El afirmă că ”e un clişeu că textele de manele sunt proaste”, subliniind că  ”nici toate rock-urile şi pop-urile sunt bune”.

Vama Veche, epicentrul rasismului. Au boală pe țigani

Tânărul subliniază că în țara noastră s-a creat ”o mişcare de antimanele, care a început la Vama Veche - epicentrul rasismului”. El precizează: ”Lumea este rasistă, are boală pe ţigani, dar ştie că în Europa nu e bine să fii rasist.”

Florin Salam, discriminat

”Florin Salam, fie că îţi place sau nu, este unul dintre cei mai populari artişti ai ţării. Este de culoare şi lipseşte de la radio. Ai un artist foarte popular, dar media nu vrea să-l accepte ca fiind popular. E trist. El nu e protejat, poate fi batjocorit de orice mafiot care-l cheamă, care ştie că albii nu-l respectă. Banii sunt făcuţi din cântat fizic. Au patru nunţi pe zi, cântă zece ore pe zi, apoi fac infarct. În timp ce albul face o piesă şi apoi stă pe canapea, pentru că vin bani din difuzările de la radio. Florin Salam nu a fost dat la radio niciodată, dar are zece hituri pe an. Eu, dacă aş fi Salam, m-aş duce la Haga direct, pentru că e o discriminare evidentă.” a afirmat Andrei Dinescu. 

”E incredibil că tocmai muzicienii albi se plâng de manele”

El mai atrage atenția că ”Cei mai buni muzicieni din România sunt lăutarii. Tehnic vorbind. (...) Fanfara Ciocârlia, Mahala Rai Banda, Zece Prăjini, Taraful de la Clejani, Taraf de Haidouks au făcut turul lumii. Ei sunt adevăratele staruri ale României, cei mai umblaţi muzicieni. Cântă atât de bine că, dacă îi duci oriunde, lumea rămâne cu gura căscată. Într-o ţară de 23 de milioane de oameni nu există o formaţie de albi bună! Ar trebui să fie sute, mii. Şi e incredibil că tocmai muzicienii albi se plâng de manele. Cum sunt maneliştii dincolo de masca pe care o poartă? Am discutat cu Salam. E foarte speriat, e un tip complexat, deşi e milionar. Se comportă fix ca un copil ţigan speriat de pe stradă”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel