Fiul lui Dragnea, agresat. Chirieac: Vom ajunge la crime

Bogdan Chirieac a declarat, după ce fiul lui Liviu Dragnea susține că a fost agresat verbal în trafic de fiul lui Ion Caramitru, că, în acest moment, pacea în România nu mai stă în puterea partidelor politice. 

"Este nivelul de agresivitate crescut din societatea românească. Culmea că el se manifestă în special în rândul tinerilor în acest moment și tinde să devină un mod de viață. S-a acumulat o asemenea ură, nemulțumire în societatea noastră, încât astfel de lucruri, din nefericire, nu mai sunt un caz particular. Vedeți câte agresiuni de tot felul s-au întâmplat numai în ultimele zile. Dacă societatea nu va reacționa, și aici nu este vorba numai despre partidele politice, ci de toată lumea, vom ajunge la crime, la crime politice în plină stradă. Nu se pune problema că Ștefan Caramitru ar fi vrut să îi omoare, probabil că i-a înjurat, dar o tratăm cu ușurință. Lucrurile astea nu ar fi trebuit să se întâmple. Cu siguranță (n.r. împăcarea) este o soluție și ar fi și un model pentru restul societății.

În momentul acesta, organele statului nu mai au cum să oprească această agresivitate și verbală și fizică de multe ori. I-ați văzut pe cei care zguduiau gardul Guvernului... Societatea în ansamblu ei poate să facă ceva. Maestrul Ion Caramitru poate să ceară, să dezavueze acțiunile violente sub orice formă, actori, personaje iubite, personalități culturale, medici, altcineva decât clasa politică ar trebui să cheme la împăcare, la liniște, să ieșim din această spirală unde, în final, va duce și la dispariția partidelor tradiționale, că s-a mai întâmplat asta în Europa. O să ajungem la partide extremiste cum s-a întâmplat în țări foarte avansate, cum s-a întâmplat în Austria, în Olanda. Acolo sigur că societatea a avut anticorpi și nu au luat majoritatea, dar în România nu se știe la ce se poate ajunge. Când au crescut pensiile și salariile și valul de nemulțumire a urcat amenințător, ceea ce, mă rog, când domnul Băsescu le-a tăiat în 2010, lumea era mulțumită", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel