Fiul judecătorului Ion-Tudoran, Alexandru, trimis în judecată

Fiul judecătorului Ion-Tudoran, Alexandru, trimis în judecată
Fiul judecătorului Ion-Tudoran, Alexandru, trimis în judecată

Fiul judecătorului Ion-Tudoran, Alexandru, a fost trimis în judecată.

Alexandru Ion-Tudoran ar fi practicat în mod ilegal avocatura pe teritoriul României, iar calitățile sale de avocat străin în Sofia, Bulgaria și avocat titular în Madrid, Spania, au fost obținute fraudulos. Aceasta este concluzia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, care la finalizarea cercetărilor în dosarul 190/P/2019 l-au trimis în judecată pe inculpatul Alexandru C. Ion-Tudoran pentru săvârșirea infracțiunii de  exercitarea fără drept a unei profesii sau activități (24 acte materiale) și folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat (7 acte materiale), scrie Ziarul Național.

Conform cercetărilor, Alexandru Ion-Tudoran s-ar fi folosit de acte și adeverințe dubioase emise de Baroul Constituțional Bota (declarat ilegal) pentru a se înscrie, prin fraudă, ca avocat străin în Baroul din Sofia, Bulgaria. Fiul judecătorului Tudoran nu s-a mulțumit cu atât, ci a acces apoi, tot ilegal, și în Baroul din Madrid, devenind avocat titular spaniol. Cu aceste legitimații în buzunar, a început apoi să practice avocatura în România, mai scrise sursa citată.

Potrivit rechizitoriului înaintat Judecătoriei Ploiești, inculpatul Alexandru Ion-Tudoran a folosit o serie de acte falsificate pentru a obține calitatea de avocat bulgar și mai apoi spaniol

„Potrivit unui  înscris (fotocopie) intitulat ”PROCES-VERBAL privind susținerea examenului de admitere în profesia de avocat”, sub semnătura indescifrabilă a celor mai înalți ”factori de decizie” (dar fără numele acestora), structura paralelă ”UNBR – Baroul București” atesta că inculpatul ION-TUDORAN ALEXANDRU  a  fost  admis  în  profesia de  avocat,  în  cadrul  acestui  ”barou”, începând cu 24.05.2006 (….). Este demn de menționat faptul că acest ”proces- verbal” nu are număr de înregistrare și nici nu este datat (…) În luna martie 2013, după ce traducea și legaliza două documente emise de structurile paralele din România privind șa-zisa sa calitate de avocat (o ”adeverință” din ”13.03.2013” și ”decizia nr. 368 din 24.05.2006” ce făceau referire la ”calitatea” acestuia de ”avocat stagiar”, …) – inculpatul o împuternicea pe avocata G. P. Y.-H. din Baroul Sofia să îl înregistreze și pe el în aceeași structură și cu aceeași calitate (…). După ce inițial, la nivelul lunii aprilie 2013, se decidea înscrierea inculpatului ca avocat în Baroul Sofia (…) – în 4.04.2018 Consiliul Superior al Barourilor din Bulgaria decidea radierea atât a lui ION-TUDORAN ALEXANDRU cât și a mandatarei sale din același barou, ca urmare a concluziei că aceștia obținuseră înregistrarea inculpatului prin fraudă, concluzie la care se ajunsese și ca urmare a unor demersuri făcute de UNBR-România. (…) La nivelul anului 2013, a deținut și a utilizat documente similare (dar nu identice) prin care se atesta de data aceasta calitatea sa de ”avocat” stagiar, iar nu definitiv, al aceleiași structuri paralele (Baroul Constituțional Bota – n.r.). Aceste documente din anul 2013 aveau să fie folosite de inculpat pentru a se înregistra fraudulos în Baroul din Sofia, Bulgaria.” – se arată în rechizitoriul procurorilor. Infracțiuni similare au fost săvârșite de fiul judecătorului Ion-Tudoran și în Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel