Fiscul german e îndemnat să dea dovadă de clemenţă faţă de gospodării şi firme în contextul crizei energetice

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Fiscul din Germania este îndemnat să dea dovadă de clemență față de gospodării și firme.

Autorităţile fiscale din Germania ar trebui să dea dovadă de clemenţă faţă de gospodăriile private şi companii, de exemplu prin suspendarea măsurilor executorii în anumite cazuri, având în vedere contextul crizei energetice, se precizează într-o scrisoare trimisă de Ministerul de Finanţe de la Berlin şi consultată de Reuters.

Având în vedere costurile mari cu energia, contribuabili ar putea să nu fie în măsură să îşi respecte obligaţiile fiscale, se precizează în această scrisoare.

"Autorităţile fiscale vor lua în considerare, în mod adecvat, această situaţie specială în cazul contribuabililor care sunt afectaţi semnificativ în mod negativ din punct de vedere economic", se precizează în această scrisoare care a fost elaborată împreună cu autorităţile fiscale federale.

Plata taxelor datorate ar putea fi amânată iar plăţile în avans ar putea fi ajustate, la cerere, se mai arată în scrisoare, în care se adaugă şi faptul că autorităţile ar trebui să folosească marja de manevră de care dispun conform legii.

Acest tratament special pentru taxele pe venit şi cele pentru companii ar urma să se aplice, iniţial, până la data de 31 martie 2023, se precizează în scrisoarea consultată de Reuters, scrie Agerpres. 

Germania acuză SUA că vând gazele la prețuri „astronomice“

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a reproşat miercuri mai multor ţări, în primul rând SUA, că vând la preţuri foarte ridicate gazele care le înlocuiesc pe cele din Rusia, transmite AFP.

"Anumite ţări, chiar prietene, obţin adesea preţuri astronomice", a declarat oficialul într-un interviu acordat ziarului regional Neue Osnabruecker Zeitung. "Asta creează o problemă", a apreciat el, adăugând că a cerut Comisiei Europene să "discute" cu statele respective.

După ce a invadat Ucraina şi a fost sancţionată de Occident, Rusia a redus mai întâi semnificativ livrările de gaz către Germania, iar la începutul lui septembrie le-a sistat. Înainte de conflict, gazul rusesc reprezenta 55% din importuri.

Prin urmare, Berlinul a fost nevoit să îşi diversifice furnizorii şi a crescut considerabil volumul achiziţiilor de gaze naturale lichefiate (GNL), mult mai scumpe. La fel au procedat şi alte ţări europene, orientându-se în special către Statele Unite, iar ponderea GNL americane în importurile europene respective a crescut de la 28% anul trecut la 45% în prezent (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel