Urmărește emisiunea live


Firma care a furnizat hrană copiilor cu toxinfecție alimentară, decizie radicală!

Firma care a furnizat hrana copiilor de la Şcoala nr. 16 din Piteşti, dintre care 26 sunt internaţi în spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, şi-a suspendat activitatea până la finalizarea anchetei epidemiologice, anunţă Ministerul Sănătăţii.

"Conform informării DSP Argeş, numărul copiilor internaţi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară de la Şcoala Gimnazială Nr.16 din Piteşti a crescut la 26. Aceştia au vârste cuprinse între 8 şi 11 ani", se arată în comunicatul MS.

Ministerul mai precizează că, în continuarea investigaţiei epidemiologice şi din reluarea discuţiilor atât cu elevii, cât şi cu părinţii acestora, reiese faptul că elevii au consumat la şcoală atât piept de pui la grill, cât şi pulpe de pui la cuptor, cu piure de cartofi sau pilaf de orez, cu salată de varză crudă, iar ca desert copiii au primit prajitură cu miere şi ciocolată sau biscuiţi. Toţi copiii au afirmat că au consumat branză telemea vrac cu smântână şi mămăligă.

Echipa DSP Argeş a recoltat probe de apă din bucătărie şi sala de mese, probe din meniul din data de 3 martie 2016, precum şi probe din apa îmbuteliată de izvor, necarbogazoasă, utilizată de copii in timpul mesei. De asemenea au fost recoltate 10 tampoane de suprafaţă din bucătărie.

DSP Argeş continuă ancheta în spaţiul în care firma de catering a preparat alimentele copiilor din Şcoala Gimnazială nr.16 Piteşti.

Treizeci de copii de la Şcoala numărul 16 din Piteşti au ajuns, în total, sâmbătă şi duminică, la Spitalul de Pediatrie din oraş.

Joi după-amiază, elevi din clasele I şi a II-a au mâncat la şcoală, iar sâmbătă seară au apărut primele simptome.

Duminică după-amiază, Ministerul Sănătăţii a informat, printr-un comunicat de presă, că elevii au afirmat că pulpele pe care le-au mâncat la şcoală aveau semne de alterare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel