Firea: Peste două milioane de euro, alocate dotării cabinetelor medicale și stomatologice școlare

Gabriela Firea FOTO AGERPRES
Gabriela Firea FOTO AGERPRES

Peste două milioane de euro au fost alocate dotării cabinetelor de medicină generală și stomatologice școlare, astfel încât elevii din București au acces gratuit la tratamente executate la cele mai moderne standarde, a anunțat, luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„Elevii din București au acces gratuit la tratamente stomatologice executate la cele mai moderne standarde. În ultimii trei ani, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a finanțat cu 2,1 milioane de euro (peste 10 milioane de lei) dotările necesare pentru medicina școlară. Astfel, în prezent, jumătate din cabinetele stomatologice din București au unituri noi, iar în majoritatea cabinetelor aparatura nu este mai veche de 10 ani. Investițiile continuă, de aceea facem apel la școlile care încă nu au intrat în program să identifice spațiile necesare pentru ca și elevii lor să poată beneficia în mod gratuit de condiții de tratament stomatologic similare cu cele din mediul privat”, a spus Gabriela Firea, conform unui comunicat transmis de Primăria Capitalei.

Numărul de medici și asistenți din cabinetele stomatologice școlare a crescut cu 30% față de 2016

„Sănătatea constituie una dintre prioritățile actualului mandat, iar elevii bucureșteni sunt printre principalii beneficiari la acest capitol. Preșcolarii, elevii, liceenii și studenții din sistemul de învățământ de stat beneficiază în Capitală de 441 de cabinete de medicină generală și 157 de cabinete stomatologice școlare și universitare, în care Primăria Capitalei investește constant”, precizează primarul general.

Edilul susține că, acolo unde investițiile au fost finalizate, copiii și părinții au fost extrem de mulțumiți că se poate realiza performanță medicală și la stat.

„Mulțumirea lor este principalul nostru obiectiv, la fel ca în orice alt domeniu în care investim pentru a crește cât mai mult calitatea serviciilor publice. Dorim ca bucureștenii să recapete încrederea în capacitatea și dăruirea oamenilor care profesează în sectorul public, pe care le susțin constant prin modernizarea dotărilor și a condițiilor de muncă. Deja am făcut dovada, în cabinetele în care am investit, că și specialiștii pot
acorda servicii medicale de o calitate net superioară atunci când au la dispoziție un mediu de lucru performant ”, susține Gabriela Firea, citată de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel