Firea, o nouă mișcare importantă pentru Capitală: 100 de autobuze electrice

Vladimir Neagu / 27 iun 2017 / 09:32 Salveaza PDF Comentarii
Autobuze electrice
Autobuze electrice

Primăria Capitalei ar putea achiziționa o sută de autobuze electrice. 

Proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

”Se aprobă de principiu achiziţionarea de către Municipiul Bucureşti a unui număr de maxim o sută de autobuze urbane electrice şi infrastructura de încărcare necesară acestora”, se arată în proiectul de hotărâre.

Totodată, se împuterniceşte RATB să facă demersurile necesare în vederea elaborării documentaţiei tehnico-economice (studiul de fezabilitate) pentru introducerea de autobuze electrice în sistemul de transport public de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

Documentaţia tehnico-economică va determina numărul de vehicule, dimensionarea infrastructurii de încărcare necesară acestora, modul şi etapele în care vor fi utilizate în sistemul de transport public şi va fi transmisă spre dezbatere şi aprobare CGMB, reiese din proiect.

[citeste si]

Potrivit expunerii de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Bucureşti-Ilfov prevede reducerea poluării aerului şi a poluării fonice prin încurajarea investiţiilor în transport electric, nepoluant.

Totodată, în raportul de specialitate se arată că RATB, printr-o adresă din 15 iunie, solicită aprobarea de principiu pentru achiziţionarea de către Municipiul Bucureşti a unui număr maxim de 100 de autobuze urbane electrice cu staţii de încărcare.

În adresa RATB se menţionează că autobuzele electrice ar urma să aibă podeaua total coborâtă, beneficiind de toate dotările de confort: instalaţie de ventilaţie, aer condiţionat şi încălzire, precum şi facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25