Firea-Iohannis, scandal copii. Firea, reclamată la CNCD

firea dccc
firea dccc

Vicepreşedintele filialei judeţene PNL Iaşi Alexandru Muraru anunţă că a depus la CNCD o sesizare privind declaraţiile făcute de purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Gabriela Firea, privind familiile fără copii.

Liderul PNL Iaşi anunţă, printr-un comunicat, că joi a sesizat în mod oficial Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la declaraţiile senatorului PSD Gabriela Vrânceanu Firea la adresa lui Klaus Iohannis, formulate în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PSD.

Mai exact este vorba despre afirmaţia pesedistei potrivit căreia liderul PNL nu e bun de preşedinte pentru că nu are copii: Nu eşti un om complet fără să creşti un copil şi consider că, din greşeală, domnul Klaus Iohannis a spus ce gândea atunci când a afirmat că, neinvestind în educaţia copiilor, a investit în imobiliare. Într-un fel, pune mai mult preţ pe investiţia în imobiliare decât în educaţia copiilor, a declarat Gabriela Firea.

CITEȘTE ȘI: GABRIELA FIREA-KLAUS IOHANNIS, scandal copii. Alina Gorghiu, PNL, atac dur: Firea și Ponta reacționează cu aroganță

"Luând în considerare calitatea oficială a doamnei Gabriela Vrânceanu Firea, de senator în Parlamentul României, de demnitar al statului, gravitatea faptelor, amploarea lor, dimensiunea publică a acestora, precum şi momentul în care acestea au fost făcute (campania electorală pentru alegerile prezidenţiale), am solicitat CNCD sancţiunea maximă care coroborează amenda contravenţională în cuantum de 100.000 RON, obligarea senatorului PSD să publice şi să difuzeze, în mass-media (presă scrisă, audio şi video), un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârşirea contravenţiei, precum şi solicitarea de scuze publice într-un cadru similar celui în care s-a produs fapta", precizează Muraru.

În opinia sa, declaraţiile senatorului PSD au o gravitate aparte, acestea discriminând o categorie largă de cetăţeni ai României, ele vizând "un grup de persoane sau o comunitate" (O.G. 137/2000).

"Crearea unei stereotipii şi aducerea în cadrul public a unei asemenea chestiuni intime, menită să demonstreze în mod fals o anumită slăbiciune sau o calitate negativă, este de natură să discrimineze grav dreptul la viaţă privată, drept fundamental consfinţit de Constituţia României", susţine Muraru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel