Firea, despre decontul pentru benzină: Poliţia va realiza verificări

Gabriela Firea FOTO AGERPRES
Gabriela Firea FOTO AGERPRES

Gabriela Firea a declarat că decontul lunar pentru grupurile care folosesc în comun maşina pe rute Ilfov - Bucureşti se va acorda în baza unei declaraţii pe proprie răspundere şi că Poliţia Municipiului Bucureşti va realiza verificări în trafic.

'Mă bucur că ieri CGMB a votat proiectul pe care l-am iniţiat şi consilierii generali, în majoritatea lor, au apreciat că este un proiect bun. Şi anume - în special navetiştii să renunţe la maşina personală, să vină împreună spre Bucureşti: în loc, să spunem, să vină o maşină cu un şofer, să vină o maşină cu patru persoane şi atunci automat se diminuează traficul şi vor primi acest bonus din partea Primăriei Capitalei, plata unui plin de benzină sau motorină de 500 de lei. Odată hotărârea votată ieri, aşteptăm şi noi viza de legalitate de la Prefectură şi imediat se va realiza şi regulamentul care va fi publicat pe site. Va fi o procedură simplă, tocmai pentru a nu îngreuna. Şi oricum va fi o declaraţie pe proprie răspundere, pentru că aşa este normal. Şi, de asemenea, Poliţia Municipiului Bucureşti va realiza verificări în trafic, pentru a nu fi induşi în eroare şi să se plătească aceste sume, iar de fapt cei care beneficiază să nu vină împreună cu maşina spre Bucureşti', a explicat primarul, într-o declaraţie acordată presei.

Firea a adăugat că măsura vizează îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea traficului

'Noi plătim plinul de benzină pe un proiect care ţine de calitatea mediului. Ştiţi bine că suntem sub această teamă a infringementului pentru că suntem un oraş poluat, la fel ca alte mari oraşe din România, şi în primul rând avem o datorie faţă de cetăţeni să luăm cât mai multe măsuri antipoluare şi aceasta este una dintre ele. Şi pentru fluidizarea traficului, dar şi pentru a lupta cu poluarea. Avem voie să investim în calitatea aerului şi managementul traficului. Prin urmare, persoanele care pe proprie răspundere şi sub contract, bineînţeles, dovedesc că au o asociere voluntară cu două - trei persoane să vină împreună spre Capitală vor primi aceste vouchere, acest bonus din partea Primăriei. Deci există legislaţie în vigoare', a spus ea.

Consiliul General al Capitalei a adoptat în şedinţa de joi proiectul de hotărâre care vizează un decont lunar de până la 500 de lei pentru grupurile de utilizatori din regiunea de dezvoltare Bucureşti - Ilfov care folosesc în comun autoturismul proprietate personală în vederea efectuării deplasărilor cu destinaţia municipiul Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel