Firea - Badea, replici în miez de noapte! Decizie controversată, subiect de discuție în direct, la Antena 3

Gabriela Firea a avut, luni seară, un schimb de replici cu Mircea Badea. 

Gabriela Firea a intervenit, aproape de miezul nopții în emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3, în urma unei întrebări formulate de Mircea Badea.

Iată dialogul dintre cei doi:

Firea: Îmi adormeam copiii, m-a chemat soțul și mi-a spus că domnul Mircea Badea dorește să răspund unei întrebări și, dacă se poate, să fie repetată.

Badea: Sigur, cu mare plăcere! Dumneavoastră ați afirmat ceva mai devreme în emisiune. Că este momentul să ne aliniem și noi, totuși, la niște standarde europene cu privire la simptomatici, că și în Europa nu se mai internează cu forța asimptomaticii sau, dacă îi duce undeva, îi duce la niște hoteluri pe lângă niște spitale. Eu spun că niciodată în Europa nu au fost internați cu forța asimptomaticii și că ei niciodată nu au fost duși la hoteluri pe lângă spitale. Dacă ne puteți da un exemplu, pentru că acreditarea acestei idei - că și în Europa s-a întâmplat ca în România -, după părerea mea, este falsă.

Firea: În primul rând, vă aduc la cunoștință că eu sunt primarul general al Capitalei și nu sunt ministrul Sănătății, și nici secretarul de stat pentru situații de urgență, și nici președintele Comitetului tehnico-științific. Decizia pentru România și definiția de caz au fost luate de către entitățile sus numite de mine și nu de persoana primarului general.

Badea: Dar nu despre asta este vorba.

Firea: Lăsați-mă să închei, m-ați întrebat. Bateți la porți deschise. Fix asta susțin și eu de două săptămâni. Dacă în anterioarele trei luni să spunem că înțelegeam decizia Ministerului Sănătății și a Departamentului pentru situații de Urgență să interneze și...

Badea: Dar de ce o înțelegeați?

Firea: Pentru că este o decizie politică, guvernamentală.

Badea: Eu cred că pot să comentez orice decizie politică.

Firea: Da, și eu pot să comentez, dar decizia o ia, până la urmă, Guvernul.

Badea: Suntem la curent, dar nu despre asta vorbeam.

(...)

Firea: Deci, eu spun exact ca dumneavoastră! Asta susțin și eu! Nicăieri nu s-au internat asimptomaticii, doar în România. Și că este momentul, și la noi în țară, dacă tot se dorește să fie internați asimptomaticii, măcar să ne asumăm acest lucru, dar nu este normal...

Badea: Cum adică se dorește?!

Firea: Este decizie în vigoare a Ministerului Sănătății și a fost ordonanță militară în care s-a definit.

Badea: Da, sunt la curent. Dar nu a spus nimeni asta.

Firea: Eu am spus, în această seară, și vă rog să nu-mi răstălmăciți cuvintele…

Badea: Haideți să dăm banda înapoi.

Firea: Am spus așa: persoanele care nu au simptome și Ministerul nu-și anulează ordinul de a le interna, dacă tot le ține cu forța în Spitalul Colentina, în ideea că sunt multe persoane internate, dar o treime asimptomatice în toate spitalele, măcar să se găsească o situație alternativă cu o soluție care a fost vehiculată cu acele unități hoteliere de lângă spitalele de boli infecțioase.

Badea: V-am înțeles punctul de vedere. E bine că ați nuanțat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel