Firea, acuzații grave. Chirieac: ”Asta o îngroapă”. Analiză explozivă

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarațiile dure ale Gabrielei Firea, făcute la ieșirea de la ședința PSD. 

Iată analiza politică a lui Bogdan Chirieac: 

”Doamna Firea se așează drept contracandidat al lui Liviu Dragnea la președinția PSD. În acest moment, în interiorul propriului partid, dl Dragnea are o disidență reală, nu e vorba despre disidența lui Grindeanu, despre disidența lui Tudose, nu, doamna Firea, sigur, încă nu are masă critică, dar dânsa conduce două organizații foarte importante ale PSD, București și Ilfov, este primar general în funcție, deci are acces la resurse politice, economice, sociale, este oficial, în acest moment, un contracandidat.

Sprijin total pentru Cliseru, ce semnal dă

Prin faptul că o sprijină până dincolo de moarte pe doamna Speranța Cliseru dă un semnal de tipul: `Iată, Gabriela Firea nu-și abandonează oamenii, îi apără la scenă deschisă și e dispusă să meargă până-n pânzele albe`. Tot discursul nu era adresat numai cetățenilor din PSD, simpatizanți, membri, era adresat tuturor cetățenilor, chiar și celor care nu sunt cu PSD, dar nici nu pot accepta un Ludovic Orban cu `cine nu sare ia condamnare` sau USR sau PMP.

Candidatura lui Tăriceanu, semnal profund pe placul membrilor PSD

A dat și alte mesaje cu candidatura la prezidențiale, ce a spus dânsa `bun, eu nu candidez, dl Dragnea mi-a spus că nu candidează, atunci să candideze dl Tăriceanu`, după care a spus `dar eu nu cred că este normal ca un partid precum PSD să nu aibă candidat`. Asta e profund pe placul membrilor PSD. Nici noi nu credem că un partid precum PSD nu o să pună candidat la președinție, mai ales că dânsa ne-a spus că Tăriceanu e mult mai scăzut în sondaje decât PSD. Da, acesta este momentul în care dl Dragnea, pe lângă toate problemele pe care le are cu statul subteran, pe care a amânat foarte mult să-l scoată din priză, are probleme în interiorul propriului partid. (...)

Doamna Firea a avut un discurs excelent ca om politic, a spus `Am supus la vot înlocuirea doamnei Carmen Dan, colegii - colegii, foarte important- n-au fost de acord, nu-i nimic, mergem în echipă mai departe. Doamna Firea a învățat și din greșelile altor lideri PSD, ca Victor Ponta. Doamna Firea nu părăsește PSD.

Problema care o îngroapă, aruncată la Guvern

Mai mult, care e principala problemă a doamnei Firea în acest moment, traficul din București, asta o îngroapă pe doamna Firea. Ce a făcut dânsa? A spus: `Am dovezi de la foști prim-miniștri, miniștri că Guvernul n-a vrut să mă ajute, deci toate proiectele mele- și le-a numit, centura, metroul- n-au trecut de la Guvern la Primărie`, deci dacă se întâmplă ceva nu mai e vina dânsei, e vina Guvernului. Cine-l conduce? Liviu Dragnea! A procedat ca un politician de anvergură, n-a atacat-o pe doamna Dăncilă, a vorbit despre doamna Dăncilă ca despre un viitor laureat al premiului Nobel, a spus `da, dânsa, e un om foarte echilibrat`. Doamna Dăncilă a fost pusă într-o parte. Gabriela Firea a atacat-o pe doamna Carmen Dan, prin ricoșeu, ca să ajungă la Liviu Dragnea. Dl Liviu Dragnea trebuie să coboare mai mult în interiorul partidului.”

Vezi aici declarațiile: Gabriela Firea, declarații de ultimă oră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel