Firea a prezentat principiile de reglementare ale Planului Urbanistic General

Gabriela Firea, primarul General, a pus la dispozitia oamenilor de afaceri principiile de reglementare ale Planului Urbanistic General al Capitalei.

Primarul General, Gabriela Firea, a prezentat Principiile de reglementare ale Planului Urbanistic General (PUG) al Bucurestiului, la intalnirea Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania. Alaturi de Primarul General, la aceasta intalnire au fost prezenti reprezentanti ai mediului de afaceri, antreprenori, avocati, arhitecti, profesori universitari din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu”.

”Am pus la dispozitia oamenilor de afaceri din Romania principiile de reglementare ale Planului Urbanistic General al Capitalei, astfel incat acestia sa aiba o imagine de ansamblu a zonelor in care pot dezvolta investitii, planuri de afaceri viabile si predictibile. Ne dorim ca Planul Urbanistic General sa fie elaborat pana la sfarsitul anului 2018, astfel incat orasul sa se poata dezvolta armonios si sa poata atrage, in acelasi timp, investitii private ce vor duce, implicit, la cresterea economiei si a nivelului de trai al bucurestenilor. Atat Planul Urbanistic General, cat si Legea Capitalei, sunt documente programatice, esentiale, aflate in stransa legatura, iar finalizarea acestora va garanta dezvoltarea Municipiului Bucuresti”, a susţinut,ieri, Gabriela Firea.

La randul sau, arhitectul Tiberiu Florescu, reprezentatul Universitatii de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu”, liderul asocierii de firme ce lucreaza la elaborarea PUG-ului, a prezentat principiile de reglementare ale Planului Urbanistic General al Capitalei: ”Se lucreaza la un Plan Urbanistic General cu principii clare de reglementare, un plan viu, gandit pentru o buna administrare a orasului, ce va avea caracter de lege locala si va tine cont de un echilibru intre mediul public si cel privat”.

[citeste si]

Planul Urbanistic General este un document strategic pentru dezvoltarea orasului care reglementeaza organizarea retelei stradale, organizarea arhitectural-urbanistica, modul de utilizare a terenurilor, dezvoltarea infrastructurii edilitare, statutul juridic si circulatia terenurilor si protejarea monumentelor istorice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel