Firea: A fost o ploaie ce se întâmplă o dată la 20 de ani

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la începutul şedinţei Comandamentului pentru situaţii de urgenţă, că o ploaie de intensitatea celei care a căzut miercuri în Capitală se înregistrează o dată la 20 de ani. 

'Specialiştii noştri au precizat că (...) a fost o ploaie care se întâmplă o dată la 20 de ani. Am avut precipitaţii de 40,5 litri pe metru pătrat în 45 de minute. Această intensitate de ploaie se repetă o dată la 20 de ani. De aceea am avut de-a face cu acumulări foarte importante de apă în mai multe zone ale Capitalei', a spus ea.

Firea a anunţat că în cadrul Comandamentului pentru situaţii de urgenţă vor fi evaluate pagubele şi se vor stabili măsuri de remediere în regim de urgenţă.

'Potrivit raportului pe care l-am primit, (...) situaţia este pe cale de a se remedia, în mare parte, în Capitală, dar mai sunt utilaje care lucrează, atât pentru fluidizarea traficului, cât şi pentru desfundarea unor subsoluri blocate din cauza precipitaţiilor abundente', a precizat edilul.

Potrivit primarului, zonele în care s-au înregistrat cele mai mari acumulări de apă au fost Calea Ştirbei, bd. Mihalache, bd. Titulescu, Calea Griviţei, str. Mitropolit Andrei Şaguna (sector 1); str. Râmniceanu, bd. Eroilor (sector 5), Calea Giuleşti, Splaiul Independenţei (sector 6). Primarul general a reiterat importanţa unui program de toaletare şi îngrijire a arborilor, în condiţiile în care pe str. Roma un copac a căzut peste două autoturisme.

'Traficul a fost restricţionat între bd. Iancu de Hunedoara şi str. Washington. Acest copac a avut aviz de toaletare şi ar fi căzut în sarcina ADP sector 1 să procedeze la toaletarea acestui copac. Primarul sectorului 1 s-a aflat la faţa locului, voi discuta, după acest comandament, cu domnia sa, pentru a vedea care sunt despăgubirile care se impun, care vor intra în sarcina ADP sector 1, după ultimele evaluări', a declarat primarul.

Șantierele, semnalizate. Panourile publicitare, verificate

De asemenea, a căzut un copac peste un autoturism şi pe str. Emil Pangrati, dar într-o curte individuală. Primarul general a insistat ca toate şantierele din Capitală să fie foarte bine semnalizate pentru a nu exista accidente.

Gabriela Firea a adăugat că toate panourile publicitare din Bucureşti trebuie verificate pentru a nu exista accidentări din cauza căderii acestora sau a desprinderilor.

Firea şi-a exprimat speranţa că, în decurs de câteva ore, se va remedia şi situaţia de la Spitalul CF 2, care are subsolul inundat, apa având o adâncime de 10 cm.

'Au mai fost două spitale din Capitală afectate: Spitalul Filantropia şi Spitalul Panduri Burghele, care de asemenea au fost afectate la nivel de subsol', a precizat Firea.

Ea a menţionat că la Pasajul Jiului - zona de obicei afectată în cazul precipitaţiilor - circulaţia nu a fost îngreunată mult timp, deoarece apa nu a ieşit de pe carosabil. La şedinţa de miercuri seara au fost convocate conducerile operatorilor de salubritate, Apa Nova, Poliţia Locală, ALPAB, Administraţia Străzilor, Luxten, Direcţia de mediu din PMB şi ASSMB. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy