Firea, după ultima ieşire a lui Nicuşor Dan: Ridicol! Demonstrează cât de nepregătit este

Foto: Facebook Gabriela Firea
Foto: Facebook Gabriela Firea

Senatorul PSD Gabriela Firea a transmis un mesaj după ultima ieşire publică a lui Nicuşor Dan. 

"În loc sā se dea ridicol cu bicicleta, doar pentru fotografii si filmāri, noul primar ar trebui sā-si consume timpul pretios pentru cetāteni! El demonstreazā, încă o dată, cât de nepregătit este pentru a conduce destinele a aproape 4 milioane de oameni, cât de puține știe, cât de puține înțelege despre poziția pe care o ocupă. Problema datoriilor “lăsate de Firea” este praf în ochii bucureștenilor, praf pe care îl aruncă zilnic, doar-doar vor uita oamenii de frigul din case, de gropile din asfalt, de țânțari și căpușe, de PROMISIUNILE MINCINOASE DIN CAMPANIE.

Să te plângi că ai datorii la PMB înseamnă că NU ȘTII DELOC cum funcționează o instituție publică din punct de vedere financiar. Înseamnă că nu înțelegi ce înseamnă o investiție, care sunt etapele ei, nu pricepi că nu poți plăti un contract când te taie capul, că nu știi că toate plățile instituțiilor publice se fac la termene LEGALE, după ce facturile emise se verifică, se avizează, se certifică!

REPET: Contractele instituțiilor publice nu sunt cumpărături de la magazinul din colt, te duci cu portofelul și ai achitat pe loc, ca să nu ai datorii!Și dacă nu știe, îi spun eu edilului ridicol al Capitalei, că datoriile pe care le are de plătit sunt muuult mai mari. Pentru că trebuie să plătească, de exemplu, și împrumutul obligatar de 500 milioane euro, luat în 2005 de primarii Băsescu și, ulterior, Videanu, refinanțat până acum de două ori. Împrumut pe care nu l-a făcut Firea. Trebuie să plătească despăgubiri civile de peste 500 milioane lei, inclusiv Costanda, Creștin și alții, care nu sunt de pe 'timpul lui Firea'", transmite senatorul PSD Gabriela Firea.

Firea: Capitala României este singurul oraș care nu încasează taxe și primește bani doar de la bugetul de stat

"Da, trebuie să plătească facturi pentru lucrări executate sau în curs de realizare, începute în mandatul meu, de exemplu Parcarea de la Cora Pantelimon, Pasajul Dna Ghica, Penetrație Prelungirea Ghencea, cartierul Henri Coanda, la care se va înghesui fără rușine să taie panglica, în câteva luni, desi nu a avut nici o contribuție la realizarea lor.

Va trebui să plătească facturile pentru noile mijloacele de transport achiziționate, pentru că în mandatul meu s-a realizat cea mai mare înnoire a parcului auto al STB. Va trebui să plătească co-finanțarea la proiecte europene în valoare totală de peste 1 miliard de euro, proiecte realizate de mine și echipa mea!De ce nu se plânge Plicușor Ban și că a primit de-a gata aceste proiecte și finanțarea necesară lor?

De ce nu se plânge că Municipiul București are un grad de îndatorare de doar 8,57%, pe care și l-ar dori mulți primari de municipii, în condițiile în care limita legala este 30%?De ce nu iese să ceară public Guvernului mai mulți bani pentru Capitală, așa cum am făcut-o eu mai mult de jumătate din mandat? Pentru că adevărul este acesta, și îl REPET: Municipiul București, Capitala României, este singurul oraș care nu încasează taxe și primește bani doar de la bugetul de stat.

Modalitatea de finanțare a Municipiului București este veche de peste 15 ani, ani în care Capitala s-a dezvoltat exponential, în care numărul locuitorilor a crescut, ca și nevoile acestora. Această finanțare este insuficientă, incorectă, discriminatorie în condițiile în care bucureștenii contribuie cu 25% la PIB și primește 0,6%, o sumă per total ineficientă!", subliniază Gabriela Firea, primar al Capitalei în perioada 2016-2020. 

Firea: De ce nu iese Plicușor să se bată pentru banii bucureștenilor?

"Plicușor recunoaște acest lucru, ba chiar îl pune și pe site-ul PMB, atunci când justifică aprobarea unui împrumut: media veniturilor lunare încasate în primele patru luni ale anului 2021 nu acoperă necesarul minimal lunar de funcționare!!! Ce să mai vorbim despre dezvoltare, dacă banii de la Guvern nu sunt suficienți pentru funcționare, adică cheltuieli cu salariile și utilitățile?

De ce nu iese Plicușor să se bată pentru banii bucureștenilor? De ce nu este în fiecare zi la poarta Guvernului, dacă nu primește fonduri suficiente nici pentru funcționarea normal a Capitalei? Nu este el candidatul dreptei unite, reprezentantul Coaliției de la guvernare în București, nu e unul de-al lor???Poate că e mult mai simplu să dai vina, după 8 luni de mandat, tot pe Firea și apoi să te ascunzi în dulap…Sau sā te dai penibil cu bicla! Doar cu presa de fata, sā te vadā lumea, nu pentru ca esti ecologist!", transmite Gabriela Firea.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy