Fiori reci pentru NATO. Realizarea Rusiei care îngrijorează SUA

Vikramaditya
Vikramaditya

Rusia a lansat la apă cea mai mare navă militară din lume şi din istorie. Realizarea Rusiei lasă în plan secund toate realizările NATO, iar cursa pentru înarmare ar putea căpăta noi dimensiuni după lansarea portavionului Vikramaditya, adică Viteaz precum soarele. Întreaga construcţie a costat cinci miliarde de euro.

Nava este de fapt varianta modernizată a fostului crucişător, purtător de avioane Admiral Gorshkov, construit încă în anul 1978. Cel mai mare vas militar din lume, construit vreodată pentru o ţară străină, portavionul indian Vikramaditya a pornit în prima dintre ieşirile de test pre-livrare, părăsind şantierul naval militar Sevmash, din oraşul Severodvinsk, nordul Rusiei.

Testele vor dura 120 de zile şi vor fi suspuse încercării toate sistemele navei, urmând a fi predat de Indiei în decembrie 2012. O parte din echipajul indian al navei Vikramaditya a fost pregătit în Rusia şi s-a alăturat echipei de ruşi care manevrează portavionul în primul marş, urmând că mai mulţi marinari indineni să fie aduşi din India pentru următoarele teste, echipajul de la bord ajungând la 2.700 de oameni - adică dublul echipajului normal. Denumirea iniţială a navei era Baku, apoi Amiral Gorshkov şi a fost lansat pe apă încă în anul 1987 fiind primul şi singurul crucişător portavion din cadrul proiectului 1143.4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel