Fiola cu sângele lui Iisus. Există cu adevărat sau e doar marketing?

foto: Basilica of the Holy Blood
foto: Basilica of the Holy Blood

La biserica Sfântului Sânge din Bruges, Belgia, se află o fiolă cu sângele sfânt al lui Iisus. Este conținutul autentic?

Biblia nu conține informații cu privire la păstrarea unor obiecte impregnate cu sângele Domnului Iisus în ziua crucificării sale. Există însă mențiuni ale unor locuri sau obiecte asociate cu credința creștină și istoria lui Iisus Hristos.

Unul dintre aceste locuri este biserica Sfântului Sânge din Bruges, Belgia, unde se spune că se găsește o fiolă ce ar conține sângele sfânt al lui Iisus, potrivit ancient-origins.net. Această relicvă este considerată de credincioși a fi legată de suferința și răstignirea Fiului Domnului, dar autenticitatea ei este subiect de credință și interpretare personală, neputând fi confirmată istoric sau științific. 

Ce spun filele de istorie

Istoria menționează o Evanghelie apocrifă care sugerează că o bucată din pânza cu care a fost spălat trupul lui Isus ar fi fost păstrată de Sfântul Iosif din Arimateea. Conform acestei povestiri, Sfântul Iosif, care a avut curajul să ceară trupul răstignit al Mântuitorului de la Pilat pentru a-l înmormânta conform obiceiurilor vremii, ar fi păstrat această bucată de pânză.

Este important de menționat că Evangheliile apocrife nu fac parte din canonul biblic și nu sunt considerate scripturi sacre de către majoritatea tradițiilor creștine. Astfel, informațiile din aceste texte trebuie privite cu discernământ și în contextul în care au fost scrise.

Nu oricine poate atinge fiola

Pentru a avea dreptul să atingeți fiola, trebuie să fiți curați la trup și suflet și binecuvântați de unul dintre cei doi preoți îmbrăcați în straie albe, care înmânează pelerinului o rugăciune scrisă pe un pliant în opt limbi străine: „Doamne, tu ești sursa iubirii. Ai arătat-o prin Iisus, care și-a vărsat sângele pentru noi. Noi îți cerem: deschide inimile noastre, să fie la fel de generoase ca a Ta. Dă-ne o inimă dornică de a sluji altora. Să fim expresia zâmbetului tău în lume”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel