Finul lui Silaghi, șeful CJ Satu Mare, audiat la DNA

adrian stef la dna
adrian stef la dna

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a fost audiat marți, la DNA, în dosarul în care Ovidiu Silaghi este acuzat că a luat mită de 200.000 de euro de la afaceristul Nelu Iordache. Administratorul Romstrade le-a spus procurorilor că Silaghi a intervenit pe lângă el pentru a-l ajuta pe Ștef, finul liberalului, care candida la acel moment pentru șefia CJ Satu Mare.

[caption id="attachment_356222" align="alignleft" width="310"] Foto: satmareanul.net[/caption]

Update: Potrivit România Liberă, Ștef a declarat la ieșirea din sediul DNA că a fost chemat pentru audieri în dosarul ”fraudării referendumului”, după denunțul senatorului de Satu Mare, Valer Marian.

Iordache a afirmat că Silaghi i-a solicitat efectuarea unor curse aeriene de către compania sa, Blue Air, care să lege Satu Mare de Europa, proiect ce avea să-i aducă un plus de capital politic lui Ștef, candidat la președinția CJ Satu Mare.

”În urma discuţiilor pe care le-am avut la acel moment cu ministrul Silaghi, a rezultat că pentru a avea linişte în ceea ce priveşte efectuarea plăţilor către Romstrade SRL de către CNADNR trebuia să deschid rute aviatice noi cu firma Blue Air, care să lege oraşul Satu Mare de Europa. Mi-a spus atunci că acest lucru îi este necesar pentru că finul lui, al cărui nume nu mi-l amintesc la acest moment, candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare. Din câte îmi amintesc, ulterior, a şi obţinut această funcţie. Personal am perceput această solicitare ca un şantaj şi o cumpărare a liniştii în ceea ce priveşte încasarea banilor de la CNADNR, deoarece încă de la început ştiam că efectuarea unor curse de la Satu Mare îmi va aduce o pierdere majoră lunară. Cu toate acestea, am fost de acord pentru că nu aveam ce să fac”, se arată în referatul DNA, potrivit Mediafax.

Nelu Iordache susține că a avut și o întâlnire cu finul lui Silaghi. Afaceristul mai spune că deschiderea unei noi rute, așa cum ar fi cerut-o Silaghi, îi aducea pierderi lunare de 250.000 de euro.

DNA arată că, pe 17 mai 2012, Adrian Ştef, vicepreşedinte al CJ Satu Mare, la acea vreme, şi candidatul USL la preşedinţia CJ, a anunţat că începând din 4 iunie 2012 compania Blue Air va efectua zboruri de pe aeroportul Satu Mare spre două destinaţii europene importante - Veneţia şi Torino.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel