Finlanda a participat la primul exercițiu NATO în calitatea de membru deplin al alianței.

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Finlanda a anunţat joi că a desfăşurat primul exerciţiu militar de la aderarea la NATO. La operațiune au participat două fregate: una germană şi o alta portugheză. După finalizarea exercițiului, cele două nave au acostat simbolic în portul Helsinki, unde vor face escală până duminică, informează Marina Finlandeză printr-un comunicat de presă.

Navele NATO au participat, înainte de a face escala din Helsinki, la un exercițiu militar organizat de flota finlandeză în Golful Finic, aproape de apele Federației Ruse. La exercițiul militar au participat trei nave ale celui mai proaspăt membru NATO.

"Este pentru prima dată când Finlanda şi flota de coastă au efectuat un exerciţiu şi o vizită de când Finlanda este membru NATO", a declarat marina într-un comunicat.

Reamintim faptul că Finlanda a devenit cel de-al 31-lea membru al Alianței Nord-Atlantice începând cu 4 aprilie 2023, data la care a luat sfârșit lunga perioadă de neutralitate începută după terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Finlanda şi Suedia şi-au anunţat candidatura la NATO în mai anul trecut, ca rezultat direct al invaziei Ucrainei de către Rusia şi cererii Moscovei de a se îngheţa orice expansiune a alianţei spre Est, aminteşte AFP. Dintre acestea, doar Finlanda a reușit să obțină statutul de membru NATO, Suedia fiind blocată de Turcia și Ungaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel