Urmărește emisiunea live



Finlanda a lansat două bombe de avertisment împotriva unui submarin străin

Marina finlandeză spune că a lansat două bombe subacvatice de avertisment împotriva unui presupus submarin rus, ultimul dintr-o serie de incidente specifice Războiului Rece consumate în apropierea statelor Baltice și Nordice.

Marina a declarat că a localizat marți dimineață o țintă subacvatică în apropiere de capitala Helsinki și a lansat două bombe ca avertisment, conform Reuters. Ministrul Apărării, Carl Haglund, a precizat că ținta ar fi putut fi un submarin.

Ministrul Apărării a explicat că este vorba de bombe "care emit un zgomot puternic, dar nu produc pagube directe". "Cu ele, s-a putut demonstra că a fost descoperită o activitate" suspectă, a mai arătat el.

"Avem suspiciuni solide că acolo a existat activitate subacvatică ce n-ar fi trebuit să aibă loc. Desigur, este o chestiune serioasă dacă apele noastre teritoriale au fost violate", a spus Haglund pentru presa locală, citat de ibtimes.com.

Suedia a declanșat în octombrie cea mai amplă mobilizare din ultimele două decenii după ce a identificat două vase necunoscute în apropierea apelor sale teritoriale. Incidentul a determinat suplimentarea bugetului Apărării cu 700 de milioane de dolari pentru modernizarea capabilităților flotei de submarine.

Statele Nordice, declarație comună: Rusia, cea mai mare amenințare pentru securitate Europei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel