Finanţare ONG - posibile efecte negative. Răspunsul ministerului

bani
bani

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale nu a intenţionat şi nu intenţionează să limiteze finanţările de care pot beneficia ONG-urile din sectorul cultural.

Temerile venite din partea ONG-urilor cu privire la posibilele efecte negative ale modificărilor şi completării Ordonanţei Guvernului nr. 51/1998 au fost risipite, anunţă Cristian Pelivan, purtătorul de cuvânt al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale

Ministerul nu a intenţionat şi nu intenţionează să limiteze finanţările de care pot beneficia ONG-urile din sectorul cultural, a transmis luni Cristian Pelivan participanţilor la dezbaterea privind proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1998 care se referă la îmbunătăţirea sistemului de finanţare a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale. 

Citeşte şi: Spital NOU pentru copii inaugurat în Bucureşti

Desfăşurat la sediul MCIN, evenimentul a reunit numeroşi operatori culturali, cei mai mulţi exprimându-şi temerea că unele proiecte strategice ar putea fi finanţate din fondurile Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN), fapt infirmat de reprezentantul ministerului. 

Pelivan a precizat că, dimpotrivă, MCIN are în vedere creşterea veniturilor, astfel încât fondul de finanţare a acestor proiecte să fie mai mare şi mai bine gestionat. "Mai mult, anul acesta, MCIN a creat cadrul legal care a permis alocarea a 50 de milioane de lei pentru proiecte dedicate Centenarului, implementate de ONG-uri, o sumă fără precedent", a mai spus purtătorul de cuvânt al MCIN. 

[citeste si]

Temerile legate de efectele modificărilor legislative au fost risipite

Acesta consideră că temerile privind posibilele efecte negative ale modificărilor şi completării Ordonanţei Guvernului nr. 51/1998 au fost risipite. 

"În urma dezbaterii publice de astăzi am primit câteva recomandări foarte bune din partea participanţilor, reprezentanţi ai societăţii civile, şi considerăm că am reuşit să îndepărtăm orice temere a acestora cu privire la posibile efecte negative pe care le-ar putea genera acest proiect de lege", a mai spus purtătorul de cuvânt al MCIN. 

Potrivit MCIN, la sediul ministerului au fost primite observaţii pe marginea modificării şi completării Ordonanţei Guvernului nr. 51/1998 din partea Asociaţiei MetruCub, Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti, UNITER, AFCN, a revistei Observator Cultural, Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Timiş şi a senatorului Vlad Alexandrescu. 

În următoarele zece zile va fi publicat rezumatul discuţiei de luni ("minuta"), recomandările preluate şi, ulterior, stadiul final al proiectului de act normativ şi parcursul interministerial, au anunţat reprezentanţii ministerului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel