Finanțare de 200.000 de euro pentru tinerii fermieri. Ce condiții trebuie îndeplinite

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Pe lângă linia de finanțare clasică de instalare, tinerii fermieri vor avea la dispoziție, în exercițiul financiar 2023-2027, încă o intervenție cu o finanțare ceva mai consistentă, pe care o vor putea accesa.

Intervenția ”DR-12 – Investiții în consolidarea exploatațiilor tinerilor fermieri instalați”, se adresează fermierilor care s-au instalat deja ca șefi de exploatație agricolă, însă care nu au o vechime mai mare de 5 ani în acest domeniu. Prin această linie de finanțare, tinerii fermieri pot să acceseze până la 200.000 euro/fermă, cu o contribuție proprie de 20% din valoarea proiectului.

”Cei care depășesc termenul de 24 de luni, vor putea anul viitor să depună un alt proiect pe o linie de finanțare unde se încadrează toți tinerii fermieri. Pot accesa până la 200.000 euro, dar cu un aport de 20%. La această măsură se încadrează tinerii care au maximum 45 de ani la depunerea cererii și care nu au o firmă cu activitate mai veche de 5 ani. Asta înseamnă că persoana fizică care este administrator în cadrul firmei nu are voie să fi avut calitate de administrator/asociat într-o altă firmă cu activitate agricolă și să aibă codul CAEN autorizat și declarat la APIA”, a precizat Gabriela Fekete pentru AGRO TV.

Ca să se încadreze la intervenția DR-12, exploatația agricolă trebuie aibă o dimensiune economică de minimum 12.000 € SO, iar solicitantul trebuie să demonstreze că are fondurile necesare pentru a asigura 20% din valoarea proiectului.

Deocamdată, lansarea acestei intervenții nu a fost inclusă în calendarul estimativ publicat de Ministerul Agriculturii pentru anul 2023. De asemenea, pentru a afla toate condițiile specifice de eligibilitate, așteptăm publicarea ghidului solicitantului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel