EXCLUSIV  Final de carieră pentru Merkel, iar Macron visează la o schimbare a puterii în UE. Hartmann dă verdictul: „Ce iluzie!”

Angela Merkel - Emmanuel Macron
Angela Merkel - Emmanuel Macron

Analistul politic H.D. Hartmann a discutat despre schimbarea puterii în Germania, în contextul în care în septembrie va fi ales un alt cancelar în locul Angelei Merkel.

În acest sens, H.D. Hartmann a fost întrebat dacă ne putem aștepta la o rocadă a puterii în UE, între Germania și Franța. Răspunsul a fost categoric „nu”, Germania va continua să fie principala locomotivă a UE, chiar și fără Merkel.

„Nici nu se poate discuta despre un asemenea scenariu. Sigur că domnul Macron visează la o astfel de rocadă. Ca să fim foarte clari, după ce împăratul Franței, Napoleon al III-lea, a fost luat prizonier de împăratul german din acel moment nu a mai existat nicio rocadă în Europa. 

Acesta e un vis și o iluzie politică. Cel mai mare actor economic în relația cu China, cel mai mare partener economic al Chinei este Germania. (..) Germania rămâne liderul european în următorii 15-20 de ani. Franța va trebui să înțeleagă că deși e singura țară europeană, cu excepția Rusiei, care deține triada nucleară, ea nu poate din punct de vedere economic să suplinească disciplina și extrem de înalta calitate a tehnologiei germane”, a precizat H.D. Hartmann.

Viitoarele alegeri parlamentare federale, în urma cărora va fi desemnat succesorul Angelei Merkel în funcţia de cancelar, vor avea loc în septembrie 2021. 

Angela Merkel este din 22 noiembrie 2005, deci de mai bine de 15 ani, cancelarul Germaniei. Ea se va retrage anul acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel