Filmul 'Moartea lui Stalin', probleme înainte de lansare în Rusia

Filmul 'Moartea lui Stalin', interzis în Rusia cu numai două zile înainte de premieră.

Ministerul rus al Culturii a retras autorizaţia pentru difuzarea filmul satiric 'Moartea lui Stalin' în cinematografe din ţară, a anunţat marţi presa de stat, cu numai două zile înainte de premiera filmului, relatează DPA.

Filmul, realizat de regizorul scoţian Armando Iannucci, a fost interzis din motive ideologice în contextul în care conţine informaţii interzise de legislaţia rusă, a indicat agenţia de presă rusă TASS, fără a dezvălui conţinutul care a fost contestat de autorităţi. Apeluri repetate către serviciul de presă al Ministerului Culturii au rămas fără răspuns.

Oficiali ruşi şi personalităţi culturale au criticat amânarea difuzării filmului înainte de împlinirea, săptămâna viitoare, a 75 de ani de la Bătălia de la Stalingrad, o victorie decisivă pentru Uniunea Sovietică în cel de-al Doilea Război Mondial. Liderul sovietic Iosif Stalin, deşi acuzat de succesorul său, Nikita Hruşciov, pentru o serie de măsuri de epurare şi de represiune, este considerat în Rusia modernă liderul victorios al naţiunii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pentru mai mult de o cincime dintre ruşi Stalin este un idol al secolului al XX-lea, arată un sondaj difuzat marţi de către Centrul rus de sondare a opiniei publice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel