Filmare polițiști bătaie. Val de comentarii: Aș vrea să fiu subtil și politicos, dar...

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

După filmarea cu polițiștii care au lovit doi tineri după ce au fost scuipați, comentariile au început să curgă pe Facebook.

Vă lăsăm o parte din ele:

1.  Fara suparare, dar nu cred ca politistul (militianul) se apuca sa-l ia la pumni chiar fara motiv! Mai stim si noi cum se comporta fatalaii/bombardierii. Si eu am fost legitimat de multe ori, chiar nu a sarit nimeni cu pumnii pe mine. Acum depinde de fiecare cum gestioneaza astfel de momente!

2. În imagini se vede clar că milițianul nu a avut nicio intenție să-l aresteze, a dorit doar sa lovească cu pumnii. Dacă voia cu adevărat să-l aresteze se arunca peste picioarele lui pentru a-l răsturna. Toată lumea susține abuzul până când devine victimă a abuzului. Iar atunci e prea târziu pentru toată lumea.

3. Toti incultii si căposii au ajuns de nu le mai poate sta nimeni in fața,se cred zmei!Corect au procedat politisti!

4. Nu e ok sa dai pumni in gura, repetat, chiar daca nu s-a legitimat si chiar daca a injurat. Normal era sa-l imobilizeze la sol si sa-i puna catuse, asa e corect, nu sa-l dezfigurezi cind ala nu se poate apara. Asta e golanie de militian prost.

5. As vrea sa fiu subtil și politicos dar trăiesc intr-o țara democratica și cu libertate de exprimare, in consecință am sa fiu un meltean: sa ma p#s pe fiecare polițist care aplica astfel legea, pe el și pe susținătorii lui. Dacă vrei box, te duci la box, dacă nu suporti sa fii înjurat și batjocorit, fa-te in pi#da ma-tii călugăr, nu polițist. Asta face parte din fisa postului, sa lucrezi cu criminali și infractori.

6. Ce sa zic... toti cocalarii se simt abuzati de politia rea.

7. Daca refuza legitmarea si sa mearga la sectie, il pui pe burta ii pui catuse si il urci in masina, nu ii dai cu pumnii in gura.  Poate sa faca orice sa te injure sa te scuipe (asta e cea mai frecvent bagata de politisti) .. nu ripostezi asa. Esti politist adevarat.. imobilizezi si la sectie.. atat.

8. S-au comportat ca niste MARLANI si milițieni! Sa le fie rusine! Fac de rusine politia romana!

----

După ce în online a circulat un video cu doi tineri au fost loviți de polițiști pe o stradă din Capitală, Sindicatul Europol a transmis care este, de fapt, realitatea.

"Realitatea din spatele imaginilor "scandaloase" care au devenit virale:

Azi noapte, o patrulă de ordine publică oprește 2 persoane pentru a verifica motivul prezenței lor pe stradă. Bărbații, aflați în stare de ebrietate încep să îi înjure pe polițiști, le spun cum "fac ceva pe ordonanțele militare" și îi trimit pe polițiști... la origini.

Sunt somați să înceteze și să se legitimeze, aceștia refuză. Unul dintre ei fuge, iar celălalt îl scuipă pe polițist în față și încearcă să îl lovească rupându-i epoleții.

Colegul nostru încearcă să îl imobilizeze pe bărbat și îi aplică mai multe lovituri de pumni la nivel feței pentru a-l destabiliza cu scopul imobilizării. Între timp, celălalt coleg cere sprijin prin stația de emisie recepție.

Era bine dacă video-ul era prezentat în integralitate, nu doar de la momentul în care cei doi smardoi, cu istoric delincvent, se smiorcaie si strigă după ajutor, după ce în prealabil, băuți fiind, înjurau și mictionau pe Politie, polițiști și pe lege...

P.S. Ambele persoane au fost sanctionate pentru refuz de legitimare și nerespectarea restricțiilor de circulatie. Bărbatul care a scuipat polițistul nu se află în evidențele DSP și nu s-au impus măsuri de izolare", a transmis Sindicatul Europol.

Poliţia Capitalei a demarat cercetări interne după ce în spaţiul public au apărut imagini cu un poliţist lovind două persoane care ar fi refuzat să se legitimeze.

Ce spun autoritățile

"În noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbaţi au fost opriţi de către un echipaj al Secţiei 9 Poliţie, în vederea legitimării şi verificării documentelor prevăzute de Ordonanţele Militare. Bărbaţii au refuzat legitimarea şi au fost conduşi la subunitatea de poliţie, unde au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, precum şi cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu deţineau documentele prevăzute de Ordonanţele Militare", precizează un comunicat al DGPMB.

Potrivit sursei citate, Poliţia Capitalei s-a sesizat din oficiu cu privire la modul în care a acţionat poliţistul şi a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel