Filiala din Cehia a companiei Huawei, suspectată de colectarea de date sensibile

Filiala din Cehia a companiei chineze de telefonie Huawei colectează în secret date sensibile ale clienţilor, funcţionarilor şi oamenilor de afaceri cu care derulează negocieri comerciale, a relatat luni postul public de radio ceh Radiozurnal, potrivit AFP.

Conform postului de radio, care se bazează pe mărturii făcute sub acoperirea anonimatului de doi foşti oficiali ai filialei, Huawei împărtăşeşte aceste informaţii cu Ambasada Chinei la Praga. Huawei este frecvent atacată de administraţia Trump, care o suspectează că este în colaborare strâsă cu Beijingul şi care se teme ca serviciile de informaţii chineze să nu aibă acces la datele culese pe viitoarele reţele. Un avertisment similar a transmis şi Praga.

'Responsabilii, care au lucrat mai mulţi ani pentru Huawei, le-au dezvăluit reporterilor noştri că au fost obligaţi să introducă într-o bază de date internă, în afară de informaţii comerciale despre clienţii lor, şi informaţii legate de viaţa lor privată', a precizat postul de radio. Este vorba, spre exemplu, de informaţii privind numărul de copii, despre modurile de petrecere a timpului sau despre situaţia financiară, conform Radiozurnal. 'Accesul la aceste informaţii introduse în baza de date a CRM (Customer Relationship Management - Managementul Relaţiilor cu Clienţii) este gestionat doar de la sediul (Huawei) din China', a spus unul dintre responsabili.

Într-o reacţie la aceste informaţii, filiala din Cehia a Huawei a transmis că respectă Regulamentul general de protecţie a datelor (GDPR). Agenţia de securitate cibernetică din Cehia a atras atenţia în decembrie 2018 împotriva utilizării de programe sau de materiale ale Huawei, afirmând că ele constituţie o ameninţare pentru securitatea ţării. 'Legile chineze le impun companiilor private care îşi au sediul în China să coopereze cu serviciile de informaţii', a avertizat agenţia cehă. La începutul lui 2019, Direcţia Financiară din Cehia a exclus Huawei de la o licitaţie de peste 20 de milioane de euro pentru crearea unui portal fiscal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel