Boala Patriciei Țeicu. Streinu Cercel: Oricine poate lua acest virus

Patricia Țeicu, fiica lui Marius Țeicu, a murit. 

Patricia Țeicu a aflat că are leucemie după ce i-au apărut pe mână pete asemănătoare unei alergii. Pentru că nu-i dispăreau, s-a dus la medic.

”În 2015, mi-au apărut niște bubițe și am crezut că sunt pe fond nervos, că mă agit, pun pasiune în tot ce muncesc. Eu nu am avut nicio boală a copilăriei, nu răceam, nu am avut nimic, nu mă duceam la doctor. Și am crezut că totul e pe fond nervos, am stat vreo trei luni și apoi am fost la doctor. Am mers la dermatologie și acolo au descoperit că am tuberculoză. Nu aveam niciun simptom. Și-au pus întrebări: de ce tuberculoză?, că însemna că imunitatea e la pământ. Am făcut analize și am fost descoperită cu un retrovirus, HTLV. Eu am avut un tip de leucemie foarte nou. La noi nu prea există”, spunea Patricia Țeicu. 

[citeste si]

Managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, a explicat la Antena 3: ”Este un virus cunoscut din anii 80, alături de acest HTLV 1 este și HTLV 2 și virusul care determină SIDA, adică HIV-ul. HTLV 1 și 2 au fost asociate, de-a lungul timpului, cu limfoame cutanate, care pot fi confundate cu o alergie. Sunt multe persoane infectate cu aceste virusuri și care, toată viața lor, nu ajung să dezvolte niciun fel de patologie de tip leucemic sau limfom. Este bine de știut că aceste infecții se pot depista și monitoriza în timp. Există și o terapie specifică împotriva acestor virusuri, dar încă nu și-a dovedit utilitatea semnificativă când o leucemie se declanșează. Oricine se poate infecta cu aceste virusuri dacă are o viață dezordonată, adică virusul se transmite prin sânge, droguri administrate intravenos, prin contact sexual neprotejat. Sunt cazuri rare. Când ele apar, prognostigul este foarte rezervat. Din multitudinea de microorganisme de pe Terra, noi cunoaștem cam 0,5%. Evident că se pot juca oricând cu noi și pot să genereze o serie de manifestări pe care le descoperim încetul cu încetul. Cert este că dacă omul duce o viață cât de cât controlată, riscul să se contamineze cu astfel de virusuri este foarte mic. Dacă viața este dezordonată, se apelează la droguri și administrarea intravenoasă, riscurile cresc considerabil. Aș zice să nu exagerăm, sunt foarte multe boli cu manifestări cutanate. În general, în proporție de 98% nu este cazul să ne alarmăm sau să facem teste suplimentare”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel