Fiica lui Kim Jong Un, prima apariție publică. Momentul ridică mai multe întrebări

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Liderul suprem nord-coreean, Kim Jong Un, a ieșit în public pentru prima oară alături de fiica sa.

Liderul suprem nord-coreean, Kim Jong Un, a ieșit în public pentru prima oară alături de fiica sa, despre care se crede că se numește Kim Chu-ae, potrivit BBC. Deși au existat îndelungate speculații despre existența sa, tânăra s-a alăturat tatălui ei la un eveniment militar privind o rachetă balistică intercontinentală care ar putea ajunge până în Statele Unite.

Au apărut mai multe poze cu cei doi, ținându-se de mână în timp ce discută, vorbind cu oficialii, inspectând armele și privind testul de lansare.

Fiica liderului nord-coreean, mai interesantă decât racheta

Analiștii secretoasei țări asiatice au fost mai interesați de fiica lui Kim Jong Un decât racheta care este un adevărat pericol pentru Statele Unite. De ce? Pentru că, pe lângă faptul că se creionează un viitor al regimului de la Phenian și al programului nuclear, apar niște întrebări interesante gândite de corespondentul Jean Mackenzie al BBC.

În primul rând, poate însemna această apariție faptul că ea a fost aleasă ca succesorul său și într-o zi va conduce Coreea de Nord? Este chiar posibil. Este o dinastie familială, astfel că liderul suprem va vrea ca unul dintre copiii săi să preia frâiele țării.

În al doilea rând, de ce a fost ea scoasă în public fix acum? Încă este foarte mică de vârstă. Se crede că ea ar avea între 12 și 13 ani. Dacă se pregătește de succesiunea „la tron”, ar putea însemna că Kim Jong Un are probleme de sănătate la cei doar 38 de ani ai săi? Starea sa fizică este tema multor speculații și de cele mai multe ori este primul factor de risc al regimului de pa Phenian, cred analiștii.

În al treilea și ultimul rând, ce spune acest lucru despre programul nuclear nord-coreean? Să-ți dezvălui fiica la un astfel de eveniment atomic poate sugera că într-o zi ea va avea un rol în dezvoltarea armelor nucleare ale țării. De curând, Kim Jong Un a spus că nu ar renunța pentru nimic la programul nuclear al Coreei de Nord. Poate acesta este un mod de a arăta lumii că ambițiile nucleare vor continua și după moartea sa.

Kim Jong Un a lansat o avertizare la adresa Statelor Unite

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că Phenianul va răspunde cu arme nucleare la noi ameninţări din partea SUA şi a altor forţe ostile, conform informaţiilor difuzate sâmbătă de presa de stat, transmite dpa.

Conform KCNA, Kim Jong Un "a declarat solemn că, dacă inamicii continuă să reprezinte ameninţări" la adresa Coreei de Nord, "partidul şi guvernul nostru vor reacţiona cu hotărâre la bombe nucleare cu arme nucleare şi la o confruntare totală cu o confruntare totală", scrie Agerpres.

Coreea de Nord a testat vineri o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune suspectată a fi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), determinând o reacţie de condamnare din partea SUA şi un exerciţiu aerian comun cu forţele sud-coreene. KCNA a informat sâmbătă că racheta testată a fost un "Hwasong-17", un nou tip de ICBM, şi că a fost lansată sub îndrumarea liderului ţării pe fondul "manevrelor militare confruntaţioniste nesăbuite ale SUA şi ale altor forţe ostile".

Racheta nord-coreeană a fost lansată din zona Sunana, în Phenian, în jurul orei locale 10:14 (0114 GMT), a informat Yonhap. Mai târziu în cursul zilei de vineri, Coreea de Sud şi Statele Unite au realizat un exerciţiu aerian ofensiv comun ca răspuns la acest test. Rachetele cu capacitatea de a parcurge peste 5.500 de kilometri sunt considerate ICBM. Rezoluţiile ONU interzic Coreei de Nord să testeze rachete balistice de orice tip, inclusiv cele care pot purta focoase nucleare.

Situaţia din peninsula coreeană este în prezent foarte tensionată, iar observatorii se tem de iminenţa unui test nuclear din partea regimului de la Phenian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel